Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARATAŞ GÖLÜ ÇEVRESİNDE 205 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

        - BURDUR'UN KARAMANLI İLÇESİNDEKİ KARATAŞ GÖLÜ ÇEVRESİNDE 2014 YILINDA BAŞLAYAN "YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA UYGULAMALARI" TAMAMLANDI

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA) -Burdur'un Karamanlı ilçesindeki Karataş Gölü çevresinde 2014 yılında başlayan yeşil kuşak ağaçlandırma uygulamaları tamamlandı

        1995 yılında Yaban Hayatı Koruma Statüsü'ne alınan ve Burdur'un önemli yedi sulak alanından biri olan, çevresi sazlık, kamış, kargı, söğüt ve sair yoğun bir bitki örtüsüyle kaplı Karataş Gölü'nde çok sayıda kuş türünün de bulunduğuna dikkat çekilirken, bölge için balık ve kerevit avcılığı kapsamında da önem taşıdığı vurgulandı.

        Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur İşletme Müdürlüğünce alçalan su seviyesinin bıraktığı alanların erozyona maruz kalmaması ve suyun çekilmesiyle mevcut yeşil kuşak alanının tahrip edilmesinin önlenmesine yönelik ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı ifade edilirken, "Yeşil Kuşak Projesi" ile Karataş Gölü çevresinde, koruma ve yeşillendirme amaçlı olarak 4 bin 920 dekar alanda 30 çeşit 205 bin fidanın toprakla buluşturulduğu kaydedildi.

        Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, toprakla buluşturulan ağaç türlerinin gelişmesiyle, önümüzdeki yıllarda alanda kendine has bir ekosistem oluşacağını belirtti.

        (HG-SK-Y)

        23.06.2015 13:07:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa