Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANLI MİMARİSİ ÇEŞMELERDE YAŞATILIYOR

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Görele Belediyesi ile İl Özel İdaresi tarafından ilçeye kazandırılan tarihi taş çeşmelerin yapımı tamamlandı.

        Belediyenin talebi doğrultusunda ilçedeki piknik alanlarına çevreye uyumlu ve tarihi mimarinin izlerini taşıyan iki adet çeşme tamamlanarak hizmete girerken diğer çeşmelerin ise yapımı sürüyor.

        Görele,Çanakçı karayolu üzerinde Evliyaburnu mevkiine ve Hayrullah Koç Parkı'ndaki çeşmelerin yapımının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçeye kazandırılan çeşmelerin işlemesiyle, motifiyle, genel görüntüsü ile eski Osmanlı Kültürü'nün bir göstergesi, bir etiketi niteliğinde yapıldığını söyledi.

        Başkan Erener "Belediye olarak tarihi yapılarak önem vererek, bu gibi yapıtlarda Osmanlı kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız taş çeşmelerde işlemesiyle, motifiyle, genel görüntüsüyle eski Osmanlı kültürünün bir göstergesi, bir etiketi niteliğindedir. Bu çeşmeler sanatın, mimarinin ve nakışın işlenişiyle halkımızın gönlüne ayrı bir haz vereceğini düşünüyorum. Halkımızın da bu gibi eserlere bir hasretin, bir özlemin olduğunu gördük. Bu yönde de olumlu tepkiler aldık. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

        (AB-ÖS-Y)

        29.05.2015 13:55:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa