Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da ortaokul öğrencileri tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anlatan maket yapıldı.

        Kızılırmak Ortaokulunda düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda 8'inci sınıf öğrencilerince hazırlanan 15 Temmuz temalı maket ilgi çekti.

        Proje sorumlusu öğretmen ile 5 öğrenci tarafından 2 ayda tamamlanan, oyun hamuru, tahta ve plastik malzemeler kullanılarak oluşturulan makette 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in heykelciği ile tanklar yer alıyor.

        Okul Müdürü Ekrem İpekçioğlu, AA muhabirine, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananları unutmamak ve unutturmamak adına maket tasarladıklarını belirterek şöyle konuştu:

        "Amacımız 15 Temmuz'da yaşanan vahim olayları gelecek nesillere anlatmak, ders çıkarmalarını sağlamak. Bu olay ülkemizin geleceği için dönüm noktasıydı. 15 Temmuz'dan önce çocuklara Çanakkale anlatılırdı, artık daha yakın bir zamanda yaşanan olay anlatılacak. Bunu geleceğimiz olan çocuklara anlatabilmek için maket yapmayı tercih ettik. Çocuklar tarafından da büyük ilgi gördü. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum."

        Projede görevli öğrencilerden Ayşe Betül Yayılkan da yaptıkları maketle 15 Temmuz'da yaşanan kahramanlıkları arkadaşlarına göstermek istediklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa