Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kamuda çalışan ne kadar FETÖ'cü varsa onları attık. Bizim CHP masalar kurdu yine hemen. Onların mağduriyetini önleyecekmiş. Ya Allah aşkına ne mağduriyetinden bahsediyorsunuz? 250 kardeşimiz şehit, 2 bin 200 gazimiz oldu." dedi.

        Özhaseki, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde belediyelerce düzenlenen mitinglere katıldı. Durağan Belediyesi önünde gerçekleştirilen mitingde konuşan Özhaseki, Türkiye'nin son dönemde mazlumların sığınma noktası haline geldiğini söyledi.

        Güzellikler içerisinde yaşadıkları bu coğrafyaya, dışarıdan ve içeriden fitne tohumları ekilmeye çalışıldığını ifade eden Özhaseki, bunları yapanların Türkiye'nin bölgesinde lider ülke olmasını istemeyenler olduğunu dile getirdi.

        Türkiye'nin ayağa kalması, büyümesi ve gelişmesinden korkanlar olduğuna işaret eden Özhaseki, şöyle konuştu:

        "Bakın bir PKK tehlikesi var. 40 yıldır bu milletin başının belası. Önce bir hak arama mücadelesi olarak gözüküyordu, sonra anlaşıldı ki yurt dışından büyük destekler var ve onlara silahlar veriyorlar. Bu milleti bölmek için oyunlar yapıyorlar. Geriye dönük bütün hükümetler mücadele etti. Allah razı olsun ama özellikle haziran ayında bunlara akıl verenler dediler ki 'Bakın Meclis'e bağımsız parti olarak HDP'yi sokacağız, AK Parti iktidardan düşecek, koalisyonlara mahkum edeceğiz, işte siz de o arada şiddeti artırın.' Sonra da çukurlar kazarak öz yönetim ilan ediyorlar. Neden yaptılar? 'Zayıf hükümetler olsun ve biz de istediğimiz yapalım' dediler. Allah'a şükürler olsun büyük bir mücadele verdik. O günlerde ne kadar koalisyon pazarlığı yapılırsa yapılsın, kararlılığımızdan bir adım geri atmadık. O açılan çukurlara o teröristleri gömdük, dağları temizledik."

        - "FETÖ'cüleri temizledik"

        Ülkenin 15 Temmuz'da bir ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özhaseki, milletin birlik ve beraberlik içerisinde seçilmiş hükümetin yanında durarak ihanet şebekesine gerekli cevabı verdiğini anlattı.

        Özhaseki, terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

        "Kamuda çalışan ne kadar FETÖ'cü varsa onlar attık. Bizim CHP masalar kurdu yine hemen. Onların mağduriyetini önleyecekmiş. Ya Allah aşkına ne mağduriyetinden bahsediyorsunuz? 250 kardeşimiz şehit, 2 bin 200 gazimiz oldu. Kim mağdur burada? Ben size soruyorum, bakkallık yapan kişi yanında çalışan biri ona her gün küfür etse çalıştırır mı? Hayır ihanet edeni neden çalıştırsın? Devlet kendine ihanet eden adama neden maaş versin? Devlet de bu adamları kendinde istemiyor, 'Git kardeşim' diyerek atıyor. Bundan makul de ne var ki sanki? Çok şükür onu da temizledik. DEAŞ diye bir bela vardı içeride onu da temizliyoruz. Çok şükür örgütlerin hepsini temizliyoruz."

        Türkiye'nin etrafının 4 değil, 14 düşmanla çevrili olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

        "Eskiden derlerdi bu ülkenin 3 tarafı denizlerle çevrili ama 4 tarafı da düşmanlarla çevrili. Vallahi doğru söylemişler. 14 tarafı düşmanlarla çevrili. Eğer Müslüman ve Türk iseniz hakikaten onların gözünde otlar kadar değeriniz yok. Hiç umurumuzda değil. Zaten biz onların sayesinde büyümedik ve gelişmedik. Onlara da eyvallahımız yok. Biz kendi içimizde yine çalışacağız gayret edeceğiz, birliğimiz, beraberliğimizi kimseye bozdurmayacağız. Zaten bu coğrafyada yaşamanın bir tek şartı var o da güçlü olmak. Biz de güçlü olacağız."

        - "Mevcut sistem kavga sebebi" -

        Özhaseki, ülkenin yönetildiği mevcut sistemin kavga sebebi olduğuna işaret ederek mutlaka sistemin değişmesi gerektiğini bildirdi.

        Ülkenin geçmiş siyasi tarihine bakıldığında kavgaların yaşandığını aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

        "Yeni sistemde ısrar etmemizin 3 nedeni var. Birincisi bu ikili sistem sürdürülemiyor. Bu ikili sistem kavga sebebi. Tayyip Bey ile Binali Bey aynı taraftan ve onların dava kardeşlikleri var. Ama biz Cumhurbaşkanı ile Başbakanın aynı taraftan ve aynı kafadan olduğu, 40 yıllık muhabbetleri olduğu ortamı bir daha nereden bulacağız? Geçmiş siyasi ortamlara baktığımızda böyle bir ortam hiç sağlanabilmiş mi? Şimdi bir şans yakaladık. Asıl şu an Cumhurbaşkanı yetkilerle donatılmıştır. Asıl diktatörlük olacaksa şimdi var. Bizim getireceğimiz sistem nasıl Cumhurbaşkanı attığı her imzadan sorumlu. Hem siyasi hem hukuki hem de cezai sorumluluğu var."

        Bakan Özhaseki, daha sonra Saraydüzü ilçesinde Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitinde vatandaşlara hitap ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa