Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kamudaki evrak işleri için 53 personel ile bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla köylerde eğitim gören 180 öğrenciye bisiklet verdi.

        Kentteki trafik yoğunluğunun da azaltılmasının hedeflendiği proje kapsamında kamuda çalışan memurların evrak işlerini bisikletle yapması amaçlanıyor. Bu kapsamda Burdur İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarında evrak işlerinde kullanılmak üzere 53, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam içinde ana sınıfı öğrencilerine 180 bisiklet verildi.

        Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Gazi Atatürk Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, amaçlarının kamuda evrak getirilip götürülmesinde özel araç tahsisini kaldırmak olduğunu söyledi.

        Tüm kurum çalışanlarının bisiklet kullanmasıyla şehir içi trafiğindeki sorunların azalacağını ifade eden Yılmaz, bu projeyle kamuda da israfın azaltılacağını kaydetti.

        Yılmaz, projenin spora teşvik konusundaki önemine değinerek, "Hareketli yaşama hepimiz alışmış olacağız ve artık göbekli müdür istemiyoruz. Hepsi fit olsun istiyoruz. Bu seferki dağıtımda anaokuluna yönelik olsun istedik ve şehir merkezlerine uzak kırsal kesimde yaşayan çocuklarımızla da buluşturmaya çalıştık. İl merkezi ve en uzak ilçelerden başlamak üzere bisiklet dağıtımını yapmaya çalıştık." dedi.

        Burdur İl Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü ise bugünkü projede ana sınıfı öğrencilerine de bisiklet dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

        Valilik bahçesinde bisiklet görmek istediklerini dile getiren Sütlü, şöyle konuştu:

        "Kemer, Yeşilova ve Altınyayla'daki ana sınıfındaki çocuklarımız ilçelerine döndüklerinde bu bisikletleri zevkle kullanacaklar. 7 yaşına böyle başlayan çocuklarımızın 70 yaşını da işe ve çarşıya gitmelerini temenni ederek bugün bisiklet desteğinde bulunuyoruz. Bunun yanı sıra valimizin talimatıyla kamu kurumlarımızda evrak imzalama ve diğer nedenlerle şehir içindeki ulaşımın bisikletle karşılanması amacıyla her kamu kurumumuza bisiklet vereceğiz. Bundan sonra valiliğimizin bahçesinde araçları değil, park edilmiş bisikletleri zayıf personellerimizle birlikte görmeyi temenni ediyoruz."

        Konuşmaların ardından 53 kamu kurumu görevlisi ile 180 ana sınıfı öğrencisine bisiklet hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa