Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında bölgedeki akbabaların beslenmesi amacıyla yem bırakıldı.

        Sorgun köyü mevkinde, Ornitofoto Derneğinin hazırladığı proje kapsamında oluşturulan "akbaba lokantası"nda yaşayan akbabalara yem verildi. Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü yetkilileri, kara, kızıl, sakallı ve küçük akbabaların yoğun olarak bulunduğu alana et de bıraktı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Gerede Şefi Yasin Udun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dörtdivan'daki bu alanda yaşamını sürdüren 4 tür akbaba için her hafta yemleme çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Özelikle, bugün de böyle bir çalışma yaptık. Ayrıca 4 türün korunması için burayı tabiat parkına çevirmeyi planlıyoruz. Gerekli kurumlara yazılarımızı yazdık. İnşallah bu alanı tabiat parkı yapıp, mevcut türleri de koruyacağız." diye konuştu.

        Bölgeye düzenli olarak bırakılan hayvan leşlerinin alanda yaşayan diğer yabani hayvanların beslenmesi için de önemli olduğuna değinen Udun, ayı, kurt ve tilki gibi diğer yabani hayvanların da bunlardan yararlandığını kaydetti.

        Ornitofoto Derneği adına yemleme çalışmasına katılan Mehmet Ali Altunay da şunları söyledi:

        "Besleme çalışmalarıyla, ülkemizde ve küresel alanda nesli tehlike altında olan 4 tür akbabanın nesillerinin devamı sağlanmaktadır. Tarım ilaçları ve çöplüklerden beslenen hayvanlarda birtakım zehirlenmeler görüldüğü için bölgesel olarak koruma altına alındı. Burada asıl türümüz kara akbaba olmasına rağmen 3 tür daha akbaba gelmekte."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa