Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin'de soğuk hava ve kar yaşamı olumsuz etkiliyor.

        Rize'de kar nedeniyle merkezde 3, Ardeşen'de 1, Çamlıhemşin'de 14, Çayeli'de 19, Güneysu'da 1, Hemşin'de 2, İkizdere'de 15, Kalkandere'de 6 ve Pazar'da 2 olmak üzere 63 köye ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 107 personel, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinesiyle köy yollarını açmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

        - Giresun

        Giresun'da ise Çanakçı'da 3, Dereli'de 3, Espiye'de 3, Eynesil'de 1, Keşap'ta 9, Tirebolu'da 1, Yağlıdere'de 1 olmak üzere 21 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.

        İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalara devam ediyor.

        - Trabzon

        Trabzon'da da yüksek kesimlerdeki 5 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yüksek kesimlerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

        Çalışmalar neticesinde kapalı olan 10 mahalle yolunun ulaşıma açıldığı kaydedilerek, "Yolu ulaşıma açılmamış 5 mahallemiz kaldı. Yapılan çalışmalarla bu mahallelerimizin de ulaşıma açılması planlanıyor. Ayrıca ana arterlerde de buz dolayısıyla tuzlama çalışmalarımız sürüyor." ifadesi kullanıldı.

        - Artvin

        Artvin'de, merkezde 9, Ardanuç'ta 4, Arhavi'de 2, Borçka'da 17, Hopa'da 15, Murgul'da 2, Şavşat'ta 14 ve Yusufeli'nde 2 olmak üzere toplam 65 köyle ulaşım sağlanamıyor.

        Yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışmalara devam edildiği bildirildi.

        Öte yandan il merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafedeki doğal güzelliğiyle ünlü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda, son günlerde etkili olan yağışla kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı.

        Doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanı haline gelen Kafkasör, kar yağışının, yerini güneşli havaya bırakmasıyla ziyaretçilerini ağırladı.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa