Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize, Artvin,Giresun, Gümüşhane ve Ordu'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

        Rize'de kar yağışı nedeniyle 35 köye ulaşım sağlanamıyor.

        Çamlıhemşin'de 10, Çayeli'nde 11, Hemşin'de 1 ve İkizdere'de 13 olmak üzere 35 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 105 personel, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinesiyle köy yollarını açmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

        - Artvin

        Artvin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 41 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Alınan bilgiye göre, Arhavi 1, Borçka 10, Hopa 8, Şavşat'ta 18, ve Yusufeli'nde 4 olmak üzere toplam 41 köyle ulaşım sağlanamıyor.

        Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

        - Giresun

        Giresun merkezde 13, Bulancak'ta 17, Çanakçı'da 6, Dereli'de 13, Doğankent'te 1, Espiye'de 11, Görele'de 5, Güce'de 4, Keşap'ta 11, Şebinkarahisar'da 10, Tirebolu'da 10, Yağlıdere'de 10 olmak üzere 111 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.

        İl Özel İdaresinin 67 kişiden oluşan ekibi 67 araçla kapalı köy yollarına müdahale ediyor.

        - Gümüşhane

        Gümüşhane'de de toplam 27 köy yolu ulaşıma kapalı.

        Alınan bilgiye göre, merkezde 5, Kürtün'de 14, Şiran'da 6 ve Torul' da 2 olmak üzere toplam 27 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

        - Ordu

        Ordu'da etkili olan kar yağışı sonrası kapalı bulunan mahalle yollarının ulaşıma açıldığı belirtildi.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, tüm yurtta salı günü başlayan kar yağışının Ordu'da da etkili olduğunu ifade etti.

        Kar yağışının durmasıyla ekiplerin adeta seferber olduğunu aktaran Yılmaz, "19 ilçenin tamamında 300 personel ve 230 araçla karla mücadelesini sürdüren ekipler, kar yağışının durmasının ardından kapalı olan mahalle ve gurup yollarını ulaşıma açtı. Yoğun kar yağışı sonrasında yüzlerce mahalle yolu ulaşıma kapanmıştı. Kar yağışının durması hava koşularının normale dönmesiyle, ekiplerimiz kapanan mahalle ve gurup yolunu kardan temizleyerek yolları ulaşıma açtı." ifadelerini kullandı.

        Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin tüm ekip ve ekipmanlarıyla yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa hazır olduğunu vurgulayarak, "Büyükşehir olduktan bu yana karla mücadelede sorun yaşamadan çözüm üretebiliyoruz. Söylediğimiz gibi kar, artık bizim için esaret değil bir nimettir. Yaptığımız hazırlıklarla birlikte karla mücadelemizde başarılı çalışmalarımız devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa