Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin, Rize ve Trabzon'un yüksek kesimlerinde soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor,

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Artvin'de merkez ilçede 3, Ardanuç'ta 2, Arhavi'de 23, Borçka'da 14, Murgul'da 3 ve Şavşat'ta 22 olmak üzere toplam 67 köyle ulaşım sağlanamıyor.

        Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince yürütülen çalışmalar devam ediyor.

        Rize'de ise kar dolayısıyla Ardeşen'de 5, Çamlıhemşin'de 13, Çayeli'nde 10, Hemşin'de 1, İkizdere'de 15 ve Pazar'da 4 olmak üzere 48 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 105 kişilik karla mücadele ekibi, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

        Öte yandan, Çamlıhemşin ilçesinin 6, İkizdere ilçesinin 7, Ardeşen ilçesinin bir köy yolunun, kışın kimse bulunmadığı için yaza kadar açılmayacağı belirtildi.

        - Trabzon

        Trabzon'da ise tüm mahallelerin ana arterlerinin ulaşıma açıldığı bildirildi.

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 5 Aralık akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sonucu, orta ve yüksek kesimlerdeki mahalle yolları ulaşıma kapanırken, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla il genelindeki tüm mahallelerin ana arterlerinin ulaşıma açıldığını vurguladı.

        Ana arterlerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla ara yollara ağırlık verdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, "Yollarımızın ulaşıma açılmasında her zaman olduğu gibi ana yollarımıza öncelik veriyoruz. Ana yollarımızdaki çalışmaların tamamlanmasıyla ara yollardaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa