Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - İpek Yolu Belediyeler Birliği’nin (İPEKBİR) 2016 yılı son Olağan Meclis Toplantısı Taraklı'da yapıldı.

        Taraklı Hisar Konağı’nda gerçekleştirilen İPEKBİR Olağan Meclis Toplantısı’nda üye belediyelerde devam eden projeler ve kaynak arayışları ele alındı.

        İpek Yolu koridorunda üretim ve istihdamı arttıracak projelerin ele alındığı meclis toplantısında, Danışma Kurulu kararları, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Ankara Kalkınma Ajansı ile yapılan görüşmeler ve 2017 yılı planlanan kalkınma ajansları destekleri üzerine yapılan görüşmeler de gündemde yer aldı.

        İPEKBİR ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, İpek Yolu koridorunun her geçen gün daha da büyüdüğünü belirterek, "İpek Yolu destinasyonunda hedefimiz sürdürülebilir turizm." dedi.

        2017 vizyonunun da ele alındığını kaydeden İPEKBİR Başkanı Kazan, şöyle konuştu:

        "İpek Yolu koridorunda yer alan kentlerimiz, hem doğal yapısı hem de tarihi ve kültürel yapısı ile büyük bir turizm potansiyeline sahip. Zenginliklerimize sahip çıkarak, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz. Sürdürülebilir turizm hedefi ile üye belediyelerimizle el ele verip bölgelerimizin turizmde cazibe merkezi olması için projeler üretip, uyguluyoruz. 2017 yılında da İpek Yolu koridorunda üretimi ve istihdamı arttıracak projelerle yolumuza devam edeceğiz."

        Toplantıya, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak ve meclis üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa