Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB) Nisan ayı olağan toplantısı, EDİKAB Başkanı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

        Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlayan toplantıda 2017 faaliyet raporu ve 2017 kesin hesabı görüşüldü. Recep Gürkan’ın doğal üye olduğu Birlik Encümen Üyeliğine gizli oyla Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Meclis üyeleri Melek Uzgör ve Hakan Giyik seçildi. Plan Bütçe Komisyonu'na ise açık oyla Aydın Koruyan, Necmettin Fidan, Ertan Alada, Cüneyt Acar ve Mehmet Uzun seçildi.

        EDİKAB Başkanı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama Bertaraf Tesisleri'nin örnek bir tesis olduğunu belirterek, "Aynı zamanda Türkiye’de ilk olan örnek olan bir işletme ihalesi yaptık. Cirodan pay alıyoruz. Türkiye’de ortaklarına bertaraf bedeli vermeyen ilk belediye biziz. Çöpün aslında değerli bir materyal olduğunu ilk fark eden biziz. Dün itibariyle de arıtma çalışmaya başladı. Arıtılan suların analizleri yapılıyor. Gerçekten bu konuda hepinizi kutluyorum. Altyapı çalışmalarına da yakında başlayacağız. Edirne’nin artık altyapısı da, suyu da, çöpü de artık konuşulmuyor olacak. Edirne Biyolojik Atık Su Artıma Tesisleri’nin de yakında temelini atacağız. Sizlere de verdiğiniz bütün katkılar için teşekkür ediyorum. 510 yıl sonra bu tesisleri kimin yaptığı unutulacak ama mutlaka hatırlayanlar da olacak" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa