Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bartın’da çeşitli törenlerle kutlandı.

        23 Nisan kutlamaları kapsamında tören Bartın Valiliği önünde gerçekleştirildi. Bartın Valiliği önünde gerçekleştirilen törene Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural , Bartın Belediyesi Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunuldu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilk olarak Bartın Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in öğrencilerle beraber çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

        “Tüm dünyanın tek bayramı”

        Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Şiremirçavuş ilkokulu Öğrencisi Zeynep Nisa Kabadayı, “Bugün 23 Nisan 2018; yani Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. açılış yıl dönümü. Bu millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktasıdır 23 Nisan. İşgalci devletlerin baskısı altında görevini yerine getiremeyen Osmanlı Meclisinin yerine, bu milletin gerçek sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihidir 23 Nisan. Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır 23 Nisan. Tabii bir de biz çocukların bayramıdır 23 Nisan. Atatürk, çocukları çok seven, onlara değer ve önem veren bir liderdi. Cumhurbaşkanlığı sırasında da gittiği yerlerde okulları ziyaret eder, çocuklarla yakından ilgilenirdi. Ülkenin gelişip yükselmesinin çocukların iyi şekilde yetiştirilmesiyle sağlanabileceğine inanır, bu nedenle de milli eğitim işleriyle yakından ilgilenirdi. TBMM’nin açılması, çocuklarımızın daha özgür bir ortamda yaşamasını, gelişmesini ve eğitim görmesini sağlayacaktı. Kurtuluş Savaşında kararlıca canlarını verenler, bunu vatanlarının geleceği için yapmışlardı. Bu memleketin geleceği de çocuklar değil miydi? Onun için Atatürk: 'Bu bayramı Türk çocuklarına armağan ediyorum' diyerek TBMM’nin açılış sevincini çocuklarla paylaşabilme yüceliğini gösterdi. Bu nedenle, 23 Nisan bir anlamda “Çocuk Bayramı” olarak gelenekselleşti. Fakat biz, milletçe sevincimizi başkalarıyla paylaşabildiğimiz zaman mutlu olabilecek bir yapıya sahibiz. Ulusal Egemenlik sevincimizi tüm dünya çocuklarına da tattırabilmek için, her 23 Nisan’da dünyanın birçok ülkesinden çocuklar törenlerimize çağrılmaktadır. Bayramımız bir anlamda dünya çocuklarının ortak şenliğine dönüşmektedir. Bu arada Türk çocukları da, dünyada özel bayramı olan tek ülkenin çocukları olmanın kıvancını yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; saygılar sunuyorum” dedi.

        Ve ardından ödül töreni, halk oyunları ve spor gösterileri ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa