Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde bulunan çimento fabrikasına ham madde taşıyan Saray Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, akaryakıt zamlarından sonra nakliye fiyatlarına artış yapılmadığı gerekçesiyle fabrika yöneticilerine tepki göstererek kontak kapattı.

        Saray Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Erbaş köylerinde bulunan çimento fabrikasının nakliye ihtiyacını karşılamak üzere 1978 yılında kooperatif kurduklarını belirterek,"1970'li yıllarda çimento fabrikası kurulurken, köy halkı bir kuruş para almadan arsasını vermiştir. Yozgatlı gurbetçilerin parasıyla bu fabrika yapıldı. Bugün ise biz bu fabrikadan aldığımız işle kamyonlarımızın vergilerini dahi ödeyemiyoruz. Bir lojistik ve nakliye firması ile haksız rekabet içerisine sokulmak isteniyoruz. Akaryakıta gelen zamlar nakliye fiyatına yansıtılmadı. Yetkililerden sorunu çözmeleri için destek bekliyoruz." dedi.

        Çimento fabrikasından nakliye işi alamadıkları için zor durumda kaldıklarını ve aldıkları işlerde ise, akaryakıt ücretini dahi karşılamadığını iddia eden kooperatif üyeleri ise,"Kamyonlarımızı satışa çıkardık. Araçlarımızın MTV'sini, sigortasını ödeyemiyoruz. Devlete olan vergi borçlarımız birikti. Şimdi de gemi mazotu kullanan nakliye firmasıyla rekabet içerisine sokulmak isteniyoruz." diye konuştular.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa