Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘Fakirlik, Zenginlik, Özgürlük’ konulu söyleşi düzenlendi.

        NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Prof. Dr. Atilla Yayla’nın konuşmacı olarak bulunduğu söyleşiye; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükran Güngör Tanç, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Tanç, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Özgener, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlhan Güllü, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Prof. Dr. Atilla Yayla, iktisat sistemleri ve politikaları üzerinden görüşlerini paylaştı.

        Yayla, belirli bir iktisadi refah düzeyine ulaşmanın özgürlük seviyesini artırmaktan geçtiğini belirtirken ülkemizin son dönemdeki ekonomik büyüme rakamlarına dikkat çekti. Kişi başına düşen milli gelirdeki artışın tüketici refahını artırıcı etkisine dikkat çeken Yayla, özellikle özel teşebbüsün bu konudaki öncü tutumunun altını çizdi. Devlet mekanizmasının piyasa üzerindeki aşırı müdahalesinin ekonomik büyüme önünde engel teşkil edeceğini belirten Yayla Türkiye ve dünyadaki belli başlı ülkelerden verdiği örneklerle özel sektör ve müteşebbislerin ekonomik kalkınmadaki öneminden bahsetti.

        Konuşması esnasında üniversitemiz Merkez Kütüphanesi hakkında da övgü dolu sözlerde bulunan Yayla, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi standartlarından yola çıkarak ülke gelişmişliğinin boyutlarının anlaşılabileceği örneğini verdi.

        Söyleşi, Prof. Dr. Atilla Yayla’nın akademisyenler ve öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükran Güngör Tanç’ın katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederek, plaket takdimiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa