Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakçı’nın Kuşköy köyünde vadiler arasında ıslıkla iletişim kurmayı sağlayan yaklaşık 500 yıllık tarihe sahip olan kuşdilinin gelecek nesillere aktarılması için kurs açıldı.

        Kursun açılışını gerçekleştiren Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, yörenin temel markasının ıslık dili olduğunu belirterek "Bu gün somut olmayan kültürel miras listesine ıslık dilimizin alınması, Turizm Haftası olması dolayısı ile çok anlamlı ve manidar bir adım attık. Şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimizin sayısını artırabilmek adına çok güzel bir kültür. Somut olmayan kültürel miras listesine ıslık dilimizin alınması noktasında emek sarf eden herkesi tebrik ediyor ve gönülden kutluyorum. İnşallah ıslık dilini öğrenecek yeni genç kuşaklarla beraber sonsuza kadar bu mirasımızı yaşar ve bütün dünyaya duyurmayı temenni ediyorum" dedi.

        Kuşdilini Tanıtma Kültür Ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek ise “Geçmişte uzak mesafeler için en iyi haberleşme yolu kuşdiliydi. Bugün ise cep telefonlarıyla, bu dil gün geçtikçe merak azalıyor. Eskiden öğrenmek bir zorunlulukken bugün hobi oldu. Dolayısıyla çocuklar belirli bir yaşa kadar öğrenmezse daha da uğraşmak itemiyorlar. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak kuşdilini yaşatmak için, teknolojiye yenilmesin diye kurs açtık” ifadelerini kullandı.

        Unutulmaya yüz tutmuş kültür miraslarına sahip çıktıklarını belirten Kuşdili Eğitmeni Orhan Civelek, kuşdilini genç nesillere öğreterek yaşatacaklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa