Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son dönemde Sinop'tan Sarp'a kadar olan Karadeniz sahil şeridi boyunca yaşanan yunus ölümleri ile ilgili olarak ortaya atılan yunusların balıkçılar tarafından ateşli silahla vurulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, yunuslar üzerindeki deliklerin kuşlar tarafından açıldığını, kurşun deliği olmadığını savundu. Asılsız iddialarla balıkçıların zan altında bırakıldığını belirten Arslan, “Karaya vuran ölü yunuslarda bazı delikle tespit edildi. Bazı arkadaşlar yapmış olduğu değerlendirmelerde balıkçıları burada zan altında bırakıyor çünkü kurşunla avlandı gibi ifadeler kullanılıyor. 'Balıkçılar yunusları katlediyor, vuruyor'; böyle bir şey yok. Şöyle söyleyeyim bu konu hakkında yunuslar balıkçıların denizlerdeki en kadim dostlarıdır. Evet, her ne kadar bize çok zararlar vermiş olsalar da bu gerçeği değiştiremeyiz. Onun için balıkçıları burada kamuoyunun gözünde küçük düşürücü ve rencide edici sözlerden kaçınmalı” dedi.

        “Yunusların üstündeki delikle gaga delikleri”

        Yunusları deniz üstünde hareketsiz gören yırtıcı kuşların yemek için onlara saldırdığını kaydeden Arslan şöyle devam etti:

        “Yunusların üstündeki deliklere gelince de bilimsel bir veriye dayanmıyor ama bizim yıllardır bu tür olaylarla karşı karşıya kaldığımız için şunu söyleyeyim. Yunuslar öldükleri zaman uzun süre suyun üstünde kalıyor ve yırtıcı kuşlar ise bunu bir nimet görerek yemek adına gagalıyor ve bu delikler oluşuyor. Denizde kurşunla, pompalı tüfek ile yunusu vurmak çok zor. Bu delikler kurşunla alakası yok bunlar gaga deliğidir.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa