Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, "Çemberimde Gül Oya" projesi kapsamında 81 ilden ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

        Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün desteklediği "Çemberimde Gül Oya" Projesi Kovancılar ilçesi İsmet Paşa Ortaokulunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında 81 ilin kültürünü yansıtan ürünlerden oluşan sergi açılışı yapıldı. Ayrıca yöresel kültürü anlatan maniler, halk oyunları ve çeşitli etkinler de yer aldı.

        Proje ile ilgili bilgi veren öğretmenlerden Hatice Kaya," Bu sergide 81 ile ait olan ürünlerin yanı sıra yöresel türküler, maniler, yemek tarifleri yer aldı. Çemberimde Gül Oya projesi ismini yazmadan ve unutulmaya yüz tutmuş eserlerden almıştır. Her il yazmaya kendi şehrinin ismini yazıyor"dedi.

        Projenin ana temasının milli birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu vurgulayan Kaya, aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkmak adına yapılan önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti.

        Serginin açılışını ise Palu ve Kovancılar Kaymakamı Mehmet Öztürk ile ilçe protokolü yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa