Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) başkanlığı seçiminde Sarı Liste adayı olan Abdulkadir Karavil, Silvan ilçesine 300 kişilik tekstil fabrikasını açarak, Diyarbakır'da işsizlik sorununu önemli ölçüde azaltacağını söyledi.

        DTSO başkanlığına Sarı Liste'den aday olan Karavil Grup Başkanı ve DTSO Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Karavil, Silvan ilçesinde ilk etapta 300 kişinin çalışacağı tekstil fabrikası kuracaklarını açıkladı. Silvan’daki bir düğün salonunda toplantı düzenleyen Karavil, doğup büyüdüğü ilçeye tekstil fabrikası kurmayı kararlaştırdıklarını belirtti. Grup olarak kurmayı kararlaştırdıkları tekstil fabrikasında ilk etapta çalışacak kişi sayısının 300 olacağını anlatan Karavil, “Doğup büyüdüğüm yer olan Silvan'ımıza hep bir yatırım yapmayı düşünüyordum. Tekstil fabrikasını kurmayı karar verdiğimiz burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Fabrikayı en kısa sürede tamamlayarak faaliyete geçireceğiz. İlk etapta fabrikada 300 kişi çalıştırılacak. Burada Kurulacak fabrikada Hazro ilçemiz de faydalanacaktır. Bizim tek amacımız istihdam alanı oluşturmak ve istihdam alanlarının oluşturulmasına öncülük etmektir. Gençlerin iş sahibi olması, istihdam alanlarının açılması beni mutlu ediyor" dedi.

        Tekstil kent projesi

        Karavil, Diyarbakır'ın tekstilin hammaddesi olan pamuk üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ve bu potansiyeli iyi değerlendirmek istediklerini de kaydederek, DTSO Başkanlığı'nı kazanmaları halinde, "Tekstil Kent Projesi"ni de kısa sürede hayata geçireceklerini bildirdi. Pamuğun yaygın kullanım alanıyla oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla, büyük ekonomik öneme sahip bir ürün olduğunu anlatan Karavil, pamuğun lifi ile tekstil sanayinin, çekirdeği ile yağ ve yem sanayinin, linteri ile de kağıt sanayisinin hammaddesi durumunda olduğunu ifade etti. Karavil, petrole alternatif olarak pamuğun çekirdeğinden elde edilen yağın hammadde olarak kullanıldığını da hatırlatarak, nüfus artışı ve yaşam standardının yükselmesiyle pamuğa olan talebin giderek artırdığını kaydetti.

        “Tekstil işsizliği azaltacak”

        Pamuk ve tekstil sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunun kaydeden Karavil, şunları söyledi:

        “Diyarbakır, GAP'ın en önemli uygulama merkezleri arasında yer alıyor. GAP'ın gerçekleşmesiyle Diyarbakır'ın sulanabilir tarım alanları artacak. Bu artış, pamuk üretimi ve pamuk üretimi ve pamuğa dayalı sanayinin de gelişimini sağlayacaktır. Diyarbakır pamuk üretiminde çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bunu fırsata dönüştürürsek, işsizlik ve ekonomiye önemli katkı sağlarız. Tekstil sektörünün Diyarbakır'da yerleşmesi işsizlik sorununu önemli ölçüde azaltacaktır.”

        Karavil, Diyarbakır'ın geçmişten bugüne kadar bölgenin ticaret merkezi konumunu sürdürdüğünü de kaydederek, kentin, eğitim, ulaştırma, sağlık ve ticaret alanlarında sahip olduğu bölgesel donatılarla çevre illere de hizmet sunduğunu ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa