Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Kırklarelili Uzman Çavuş Anıl Yalap (29), memleketi Kırklareli'nin merkez nüfusu 900 olan Kofçaz ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törende şehit oğlunun tabutuna sarılan Kıymet Yalap, "Annen kurban olsun sana yavrum. Doyamadım ben sana yavrum. Yavrum anneni görüyor musun burada" diye gözyaşı döktü.

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın cenazesi, dün gece düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine oradan da karayoluyla Kırklareli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Bu sabah hastaneden alınan şehit Anıl Yalap'ın cenazesi baba ocağı olan Kırklareli'nin Kofçaz ilçesine bağlı Tastepe köyüne getirilerek helallik alındı. Ardından cenaze tören için Kofçaz Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki tören Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, 5'ni Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsonmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin annesi Kıymet, babası Elmas, kardeşleri Kemal ve Nuri ile binlerce kişi katıldı.

        "YETİM BIRAKMAMAK İÇİN SEVGİLİSİNDEN AYRILMIŞ"

        Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Çukurca'da şehit olan Anıl Yalap'ın 2 yıl önce asker olduğunu ve şehit olabileceği düşünerek sevgilisini bıraktığını söyledi. Müftü Demirtaş, "Dün şehit ailemizi ziyaret ettim. Burada bana yaralı olduğu halde şehit arkadaşlarına ihanetlik olmasın diye geri döndüğünü ve sevgilisini, çocukları olduğunda yetim kalmasını istemediğini bıraktığını söylediler" diye konuştu. Cami bahçesine tekerlekli sedye ile gelen şehit annesi Kıymet Yalap, taziyeleri kabul ettikten sonra oğlunun tabutuna sarıldı. Tabutun önündeki fotoğrafını öpen anne Yalap, "Annen kurban olsun sana yavrum. Doyamadım ben sana yavrum. Yavrum anneni görüyor musun burada?" diye gözyaşları döktü.

        ŞEHİDİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

        Kofçaz Merkez Camii'nde Milli Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı öğle namazının ardından şehit Anıl Yalap'ın cenazesi omuzlarda cenaze aracına taşındı. Ardından askeri bando eşliğinde şehit Anıl Yalap Tastepe köyü mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa