Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir’de kurulu Malıç Gençlik ve Diriliş Derneği (MAGDER), şehrin en büyük mehter takımlarından birini kurmak için çalışmalara başladı.

        Mehter takımının 60’a yakın kişiden oluşmasını hedefleyen dernek yetkilileri, bu konuda diğer mehter takımları ile de irtibata geçerek istişarelerde bulunuyor. Mihalıççıklı gençleri de proje kapsamında değerlendirmek isteyen yetkililer, konuyla ilgili internet üzerinden çeşitli duyurularla dernek üyelerine bilgilendirmelerde bulunuyor.

        MAGDER Başkan Yardımcısı Ferdi Özcan, mümkün olan en kısa sürede mehter takımını kurmayı hedeflediklerini dile getirerek “23 gün önce böyle bir niyetimiz olduğu sitemizden duyurduk. 1015 kişi katılma taleplerini hemen ilettiler. Mehter, bizim için çok önemli bir değer. Onun sesi bile tüylerimizi diken diken ediyor. Tarihimizin en önemli parçalarından biri. Mehter takımının oluşumunda ilçemizin gençlerini de proje kapsamında değerlendirmeyi çok istiyoruz. Hedefimiz en kısa sürede mehter takımımızı aktif hale getirmek. Özel günler için kullanmayı arzu ettiğimiz bir şey aslında. Ancak bu sadece bununla kısıtlı değil. Mihalıççıklı hemşehrilerimizin düğünlerinde, bireysel olarak özel günlerinde de kullanmayı arzu ettiğimiz bir proje bu. Tabii, henüz planlama aşamasındayız. İşin çok başındayız. Daha önceden bu konuda tecrübesi olan, deneyim sahibi dostlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Bizimle irtibata geçerlerse çok seviniriz. Bu oluşumda kendilerini de aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyarız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa