Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Akardere köy halkına ceviz yetiştiriciliğinin inceliklerini anlattı.

        4 yıl önce Akardere köy halkına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ağaçlandırma projeleri kapsamında ceviz yetiştiriciliği imkanı doğdu. 49 yıllığına ücretsiz tahsis edilen alana ceviz eken köy halkı, ceviz satarak kendilerine gelir kapısı açmayı hedefliyor. İl Müdürlüğü yetkilileri, köy halkına ''ceviz ağaçlarında sulama, ilaçlama ve gübreleme" eğitimi vererek ''budama'' konusunda metod gösterimi gerçekleştirdi.

        Akardere köy muhtarı İlhan Sürgülü, 4 yıl önce ceviz fidanlarının ekildiğini belirterek, "Köyümüzde 8 bin 800 adet ceviz ağacı ekili. 135 hane ceviz yetiştiriciliği yapmakta. Gelir kapısı oldu köy halkımıza. İlk hasat geçen yıl gerçekleşti. Bu sene daha fazla hasat yapmayı bekliyoruz. Kısmet olursa 2030 haneye daha aralık ayında ceviz yetiştirme imkanı sağlayacağız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa