Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 4 yıllık görevi süresinde seçimlerde vaat ettikleri 61 projeden 47 projenin tamamlandığını, belediyenin 4 yılda gelirini yüzde 69.2 artarak bütçesini 185 milyon TL olduğunu kaydetti.

        Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 'Gelişimin 4. Yılı’ başlıklı toplantısında 4 yıllık hizmet süresince yaptıkları projeleri vizyon, temel ve sosyal belediyecilik alanında sınıflandırarak dile getirdi. Başkan yardımcıları, belediye birim amirleri ve müdürlerinin de katılımı ile bir otelde düzenlenen programda Başkan Eroğlu, vizyon projelerden Meydan Projesi, Kanal Tokat, Topektaş, Yeni Nesil Sanayi Sitesi, Tokat Uluslararası Hal Projesi (TUHAP), RES projesi, Şehir Parkı, Kapalı Pazar Yeri projelerinde gelinen noktayı basın mensuplarına değerlendirdi. Seçimlerde söz verdikleri 61 projeden 47 projenin tamamlandığını 10 projenin etaplar halinde, 4 projede ise sürecin devam ettiğini belirten Başkan Eroğlu, Tokat Belediyesinin 4 yılda gelirini yüzde 69.2 artarak bütçesini 185 milyon TL olduğunu kaydetti.

        Tokat'ın 30 yıldır beklediği meydana neşter vuruldu

        Tokat'ın 30 yıldır beklediği meydana yıl içerisinde kavuşacağını ifade eden Başkan Eroğlu, "35 milyon projemizde 1'inci etap tamamlandı. 2'nci ve 3'üncü etap çalışmalarına başlandı. Tamamlanan çalışmalarımız kapsamında 11 dükkan ve 13 ofis hazır hale geldi ve esnaflar yeni yerlerine taşındı. Projemizin 2'nci etabında ise Meydan Cami'nin doğu ve batı kısmında 900 metrekarelik meydanı inşa ediyoruz. Öte yandan bu alanda 120 araçlık bir otoparkımız da olacak. 3’üncü etapta ise iki bloktan oluşan iş merkezlerine A blok 34 dükkan, B blok 24 dükkan olmak üzere dükkan inşaatlarımız devam ediyor. İnşallah projemiz bu yılın Ekim ayında tamamlanarak şehrimizin turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

        Kanal Tokat projesi turizmi tetikleyecek

        Vizyon projelerinden olan Kanal Tokat Projesi'nde 2'nci etap çalışmalarının başladığının altını çizen Başkan Eroğlu, "Kanal Tokat projemiz kent turizmine, sosyal hayatına ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Kanal Tokat'ımız sosyal tesisler, kule, su fıskiyeleri, seyir balkonları, süs havuzları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile hem Tokat'ın hem de bölgenin cazibe merkezi olacak. Bu proje bizim çok önemli gördüğümüz projelerden bir tanesi. Burası sadece kayıkların yüzdüğü ya da sadece yeşil bir peyzaj alanı olan bir yer olmayacak. Bu proje, aynı zamanda şehrimize vizyon katacak, insanların dışarıdan Tokat'a gelmesine vesile olacak ve aynı zamanda turizmi de tetikleyeceğine inandığımız bir proje olacak." diye konuştu.

        "RES projesi ile belediyeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz"

        Tokat hayvancılığına dev yatırım olarak nitelendirilen ve 24,3 milyon TL maliyetli TOPEKTAŞ Et Kombinası ve Parçalama Tesisi için 'birlikten doğan güç' olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, ayrıca kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan yeni nesil sanayi sitesinde de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Tokat Uluslararası Hal Projesi ile Tokat'ın tarım ürünlerinin tüm dünyaya açılacağını ve Tokatlı çiftçilerin kazanacağını ifade eden Başkan Eroğlu, bir diğer önemli projeleri olan Rüzgar Elektrik Santrali Projesine de Türkiye'deki belediyeler arasında ilk sıralarda yer aldıklarını kaydetti.

        Başkan Eroğlu, toplantının sorucevap bölümünde trafik sorunu, toplu taşıma araçları ile ilgili gelen şikayetler ve şehirler arası otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetini kısa bir süre önce kaldırmasıyla ilgili de soruları yanıtladı. Akıllı kavşak uygulaması ve yeni otopark alanları ile trafik yükünü hafifleteceklerini ifade eden Başkan Eroğlu, toplu taşıma konusunda da sık sık şikayetler geldiğinin altını çizerek,"Toplu taşımada ne yazık ki iyi hizmet verilmiyor. Özellikle üniversite taşıyıcılarımız. Üniversite öğrencilerimiz çok yoğun bir şekilde eleştiriyor. Kendileriyle kaç kere görüştük. En son hem üniversite hem de bizim kendi şehir içi taşımacılarımızla 1 ay önce konuştuk. Her aracın içine bir kamera yerleştiriyoruz ve bir çip takıyoruz. Bu kameraları belediyemizce dakika dakika takip ediyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa