Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Travel Expo Turizm Fuarı'nın gözdesi Şırnak standı oldu. Hz. Nuh'un gemisi başta olmak üzere birçok gelenek ve görenekleri ile katılan Şırnak standı, büyük ilgi gördü. Şırnak ve ilçelerinin turizm yatırımlarının tanıtıldığı stant da, Silopi, İdil, Cizre, Beytüşşebap, Uludere, Güçlükonak hakkında da bilgiler verildi.

        Ankara fuarındaki Şırnak standına en büyük ilgiyi öğrenciler gösterirken, geleneksel kıyafetleriyle ziyaretçileri Şırnak folklor ekibi karşıladı. Şırnak'ın, doğal hayatının birebir canlandırıldığı dekorasyonu, Hz. Nuh gemisini, Şırnak yaylalarını, Şırnak merkezde ve ilçelerinde görülmesi gereken kültürel varlıkları ziyarete gelenler tarafından beğeni ile karşılandı. Bu esnada ziyaretçilere yöresine ait bal ceviz ikram edildi. Standa gelen ziyaretçiler, ayrıca diğer yöresel yemeklerinin tadına bakma fırsatı da yakaladı.

        Ankara fuarında turizmciler adına açıklamada bulunan Huzan Barış; "Bu fuar sayesinde şehrimizi Şırnak'ın ve ilçelerini tanıtma fırsatı bulduk. İlimiz hem tarihi, hem kültürel, hem doğal hem de yöresel zenginlikleri ile çok gelişmiş bir şehir. Bizde bunları ziyaretçilere anlatıyoruz. İnsanlar çok merak ediyorlar. Bize desteklerini esirgemeyen Şırnak valiliği ve ilçe kaymakamlıklarına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa