Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırım incelemeleri, yerel buluşmalar ve ziyaretler kapsamında gerçekleştirdiği ilçe programlarına Taşkent'te devam etti.

        Başkan Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya'nın 31 ilçesinin birden topyekün kalkınmasının amaçlandığını belirterek, bu amaçla şehrin tamamında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

        Konuşmasında Taşkent ilçesine yapılan yatırımları anlatan Başkan Akyürek, prestij caddelere 3 milyon lira, mahalle yollarına 4 milyon lira harcadıklarını; içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına 4.1 milyon lira harcadıklarını dile getirdi. Taşkent Kültür Merkezi ile Pirlerkondu Oteli tamamlayarak ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Taşkent'e yaptıkları toplam yatırım tutarının 35 milyon lira olduğunu ifade etti.

        Başkan Akyürek'e teşekkür

        Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı da, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in 31 ilçesi, bin 200 mahallesi ile Türkiye'nin en büyük yüz ölçümüne sahip şehrinde ne söz verdiyse tamamını yaptığını belirterek, "İlçemize ve mahallelerimize defalarca gelmiş bir Büyükşehir Belediye Başkanı. Bu, son derece önemli. Konya Büyükşehir olarak gidilmeyen köy, ulaşılmayan mahalle yok. Allah başkanımızın yardımcısı olsun. Başkanımıza ilçemize kazandırdığı yatırımlar için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        AK Parti İl Başkanvekili Lokman Özturhan ise, eski Türkiye'de bir tarafta sınırda teröristlerle savaşırken bir taraftan yatırımların yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde hepimiz memleket için çalışıyoruz. Yapılan yatırımlardan dolayı başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın sonunda ilçe halkının taleplerini dinleyerek sorularını cevapladı. Programa AK Parti Taşkent İlçe Başkanı Mehmet Demirgül, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, muhtarlar ve ilçe sakinlerinin katıldı.

        "Konya'daki gelişimi görmek için Taşkent'e gelin"

        Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan örnek taksi durağı, Pirlenkondu Çarşısı ve Pirlenkondu Otel'de incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, "Türkiye'deki gelişimi, değişimi görmek istiyorsanız Konya'ya geleceksiniz. Konya'daki değişimi fark etmek istiyorsanız Taşkent'e gelecekseniz. Taşkent son 4 yılda bambaşka bir hale geldi. Belediye başkanımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak ilçemize katkı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konyalıları Taşkent ilçesini görmeye davet eden Başkan Akyürek, "Burada çok güzel bir otel faaliyette. Ticaret merkezi, dinlenme alanı faaliyette. Hemşehrilerimizin bir hafta sonunu burada geçirmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa