Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen muhtar ve çiftçi buluşmasında 5 ilçenin mahalle muhtarları ve çiftçi temsilcileriyle bir araya geldi.

        Beyşehir Belediyesi ve AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı işbirliği ile Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde düzenlenen muhtar ve çiftçi buluşmasının açılış konuşmasında kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'deki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Özaltun, "Tek başına güçlüsünüz ama birlikte daha güçlüsünüz. Biz Beyşehir'de bunu başardık. Tek başımıza değil, belediye başkanı olarak birlikte hareket ederek, ilçe başkanımızla, teşkilatımızla, milletvekillerimizle bir gücü oluşturduk. Beyşehir özelinde güçlü olurken, bölgesel güç olmayı da arzu ettik ve bölgesel güç olma adına da bölgenin abisi, bölgenin milletvekili Mehmet Babaoğlu bey de bu noktada bizlere destek oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, Beyşehir'in ev sahipliğinde düzenlenen muhtar ve çiftçi buluşması kapsamında Beyşehir, Hüyük, Derebucak, Doğanhisar ve Derbent ilçelerinin mahalle muhtarları, mahalle ve çiftçi temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi. Beyşehir'de iki yıl önce bu buluşmanın ilkini gerçekleştirdiklerini hatırlatan ve o toplantıda yine Doğanhisar hariç diğer 4 ilçenin muhtar ve çiftçilerinin yer aldığını vurgulayan Babaoğlu, "Bugün ise aramızda, Doğanhisar ilçemizin muhtar ve çiftçi temsilcileri de yer alıyor. Bu toplantı bir bakıma hem iki yılın bir değerlendirmesi olacak, hem de yeni taleplerin alınacağı, önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği ile değerlendirmelerin olacağı bir buluşma olacak" ifadelerini kullandı.

        "Daha çok büyümemiz, kalkınmamız gerekiyor"

        Bu anlamda programın organizesinde destek veren Beyşehir Belediye Başkanlığı ile AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkür eden Babaoğlu, bölgesel kalkınma vurgusu yaparak, "Gerçekten birlik beraberlik, kardeşliğin neşvünema bulduğu bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyoruz. Eğer bir yerde pasta ve gelir düşük ise kavga çok olur. Büyüdükçe ve kalkındıkça kavga azalıyor, herkes kendi işine gücüne bakıyor, ama fakirleştikçe küçüldükçe kavga artıyor. O nedenle kardeşlik hukukunun, birlik, beraberliğin daha gelişmesi için büyümemiz, kalkınmamız gerekiyor. İşin özünde de bu var, muhtarlarımızın tek tek aslında söylediği şeyleri şöyle gözümüzün önünden geçirdiğimizde hakikaten kalkınma yolunda atılan adımlar birer birer gözümüzün önünden geçiyor. Biz büyüdükçe daha çok belki sorunlarımız azalacak inşallah" şeklinde konuştu.

        "Afrin'de dünyaya örnek bir operasyon gerçekleşiyor"

        Konuşmasında, Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatına da değinen Babaoğlu, Türk ordusunun burada dünyaya örnek olacak bir operasyon gerçekleştirdiğini, hiçbir sivile zarar vermeden harekatın başarıyla yürüdüğünün altını çizerek, "Allah'a şükürler olsun, bugün Afrin operasyonu gibi tere yağından pis kıl çeker gibi terörist çekerek, hiçbir sivile zarar vermeden, dünyada örnek bir operasyon yapıyoruz. Çevre ve sivil dostu, ama teröristin düşmanı bir operasyon yapıyoruz ve bu operasyonu yerli İhalarımız,Sihalarımız, yüzde 70'e varan kendi yerli silahlarımız ile yapıyoruz. Biz çok büyük bir ülkeyiz, çok büyük bir gücüz. O uyuyan devi Cumhurbaşkanımız öncülüğünde uyandırıyoruz. Allah'ın izni ile o dev uyanıyor. Bu coğrafyada gerçekten küresel bir güç olma yolunda ilerliyoruz. Bize güveni getirmedi mi bu iş? Getirdi. Daha birbirimize, geleceğimize güvenle bakar olduk, daha da olacağız inşallah" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından toplantıya katılan 5 ilçenin mahalle muhtarları ve çiftçi temsilcileri sırasıyla söz alarak TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'na tarımsal ve diğer konulardaki taleplerini iletti. Toplantıya katılan, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri ile temsilcileri de yöneltilen talep ve sorunlara ilişkin olarak kendi kurumlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

        Toplantıya Beyşehir, Hüyük, Derebucak, Doğanhisar, Derbent ilçelerinin kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Konya Büyükşehir Belediyesinin bölge temsilcileri, AK Parti Konya İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, mahalle muhtarları, ziraat odası başkanları, mahalle ve çiftçi temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sulama birliklerinin başkanları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa