Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde çok sayıda sporcunun katılımıyla yapılması planlanan 21 kilometrelik Kelkit Yarı Maratonu için ön görüşmeler tamamlandı. Federasyon yetkilileri önümüzdeki haftalarda bölgeye gelerek parkuru belirleyecek.

        Gümüşhane'nin madalya koleksiyoncusu maraton sporcusu İl Genel Meclisi üyesi İsmail Tozlu'nun girişimleri, İl Genel Meclisi'nin destekleriyle Türkiye Atletizm Federasyonuna müracaatlar gerçekleştirilirken Kelkit Kaymakamlığı ve Kelkit Belediyesi de etkinliğe destek verecek.

        "Biz yardımcı olacağız"

        Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi üyesi İsmail Tozlu ile heyet olarak görüştüklerini belirten Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, "Maratoncu arkadaşlarımız düşüncelerini aktardı biz de olur dedik. Bunun bir maliyeti olacak sonuçta. Federasyondan izin alınması ve parkurun belirlenmesi gerek. 21 kilometrelik bir yarı maraton. Zamanını ve yerini federasyon uygun bulursa biz de yardımcı olacağız" dedi.

        "Kelkit'in tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacak"

        Ön görüşmenin olumlu geçtiğini fakat detayların henüz belirlenmediğini kaydeden Yılmaz, ev sahipliği yapacakları maratonun Kelkit'in tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, "Gerek Türkiye'de gerek uluslararası düzeyde ilçemizin adını duyurmak istiyoruz. İlçemizde maraton sporuyla uğraşan arkadaşlarımız da var. Ev sahibi olarak yapabileceklerimizi yaparız. Resmi müsabaka olacağı için önce izin alınacak. Ardından tarih kesinleştirilecek ve bizde üzerimize düşeni yapacağız. Kaymakamımız da olumlu bakıyor" diye konuştu.

        "Federasyondan bir heyet önümüzdeki haftalarda gelecek"

        Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise Kelkit yarı maratonuyla ilgili teklifin geldiğini ve hemen Federasyon'a ulaştırdıklarını belirterek, "Federasyon başkanımızla görüştük. Ankara Gümüşhane Tanıtım Günlerinde heyet olarak federasyon başkanımızı ziyaret edeceğiz. Etkinliğin ardından başkanımız ve ekibi de Kelkit'e gelerek yerini görüp inceleyerek kararını verecek. Çalışmalara başladık. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Olmaması için hiçbir neden yok. 21 kilometrelik parkurlarımız orada var. Nihai karar federasyonumuzda. Beklentimiz olumlu yönde" şeklinde konuştu.

        "Kelkit halkı ve İl Genel Meclisi üyeleri olarak destekliyoruz"

        Kelkit İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Güler de Kelkit'te böyle bir maratonun yapılmasının ilçenin tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacağına dikkat çekerek, "Spor olmazsa olmaz. Herkes için spor önemli. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşımız İsmail Tozlu böyle bir girişimde bulundu. Bizlerde Kelkit halkı ve İl Genel Meclisi üyeleri olarak destekliyoruz. İnşallah bu gerçekleşir. Gümüşhane'de ilk olacak ve inşallah bundan sonra devamı da gelir diye düşünüyorum" dedi.

        "Havaalanında uçaktan inecek sporcu 15 dakika sonra koşabilecek"

        Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapılacak olan Gümüşhane-Bayburt havaalanının tamamlanmasının da organizasyona çok büyük katkı sağlayacağını dile getiren Güler, "Bu yıl olmasa bile önümüzdeki süreçte tamamlandıktan sonra ilerleyen yıllarda yapılacak maraton için çok avantajlı. Sporcu uçaktan indikten 15 dakika sonra maraton pistine gelmiş olacak" diye konuştu.

        "Maraton sporcularının sayısı günden güne çoğalıyor"

        Kelkit'te maratona çok ciddi bir ilgi olduğunu, çok sayıda sporcunun değişik bölgelerdeki etkinliklere katıldığını hatırlatan Güler, "Bu işi yapan, yapabilecek olan ve yönlendiren arkadaşlarımız var. Bu sporcuların sayısı günden güne çoğalıyor. İnsanlarımız gördükten sonra katlanarak devam edecek. Buna yaşlısı, genci, çocuğu kadını hepsi katılacak" ifadelerini kullandı.

        3 ayrı parkur belirlendi

        Organizasyonun teklifini veren maratoncu İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Tozlu da Kelkit'te Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Ünal Yılmaz'la yaptıkları toplantıda konunun olumlu karşılandığını ve maddi manevi destek vereceklerini ilettiklerini söyledi.

        "Tarih olarak 23 haziran düşünülüyor"

        Kelkit'te 3 ayrı parkur belirlediklerini, nihai parkur kararını federasyonun vereceğini anlatan Tozlu, "Parkur çok güzel. Hatta Kelkit'te ki maratoncu arkadaşlarla tamamını koştuk. Karadeniz'de Samsun'dan Rize'ye kadar bütün yarı maratonlara katıldım. Samsun hariç diğer maratonların güzergahlarından daha güzel Kelkit parkuru. Kelkit-Köse arası, Kelkit çevre yolu ve Kelkit-Şiran arasında üç parkur belirledik ama federasyon buna karar verecek. Tarih olarak 23 Haziran'ı düşünüyoruz. Çok kısa bir zaman kaldığı için bu yıl en az bin kişinin katılacağını düşünüyoruz. İstanbul maratonuna 130 bin, Antalya maratonuna 13 bin, Mersin maratonuna 9 bin kişi katılıyor. Bu işin tanıtıma ciddi katkısı olacak. Dünyanın her yerinden sporcuların katılması nedeniyle güzel bir tanıtım olacak. Turizm ve tanıtım açısından ciddi katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
         Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa