Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu-Zeytin Dalı Laser Run Türkiye Şampiyonası Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde başladı.

        Ankara'da yapılması planlanan Türkiye Modern Pentatlon Zeytin Dalı Laser Run Türkiye Şampiyonası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Reyhanlı'ya alındı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Reyhanlı Belediyesi 11 Mayıs Şehitler Spor Kompleksinde başlayan yarışmayla ilgili bilgi veren Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslan, aslında Ankara'da yapmayı planladıkları Laser Run Türkiye Şampiyonasını Zeytin Dalı Operasyonuna destek amaçlı Reyhanlı'da yaptıklarını söyledi.

        Arslan, "Güvenlik güçlerimiz sadece ülkemiz için değil dünya barışı içinde tehdit olan terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Bu mücadele inanıyoruz ki dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Reyhanlı'da yapmaktaki diğer amacımız ise buranın huzur ve güven ortamı içinde olduğu, diğer şehirlerden farksız olduğunu göstermek içindir. Son olarak gençlerimize güvenimiz sondur, bizim gençlerimiz yapıcıdır, bilgili ve üretkendir. Tüm insanlığa faydalı olandır" dedi.

        Ankara'da yapılması planlanan şampiyonanın Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle bölge halkına moral vermek amacıyla Reyhanlı'ya alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesine destek vermek ve insanlarımızın huzurlu mutlu gün geçirmek için buraya geldiler. 20 Ocak'ta başlayan harekat Hatay'dan Reyhanlı'dan başladı. Şu anda başarı ile devam ediyor. Allah, Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç kuvvet versin, başarılar diliyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa temenni ediyorum. Terör belasını hem bu bölgeden atacağız. Hem Hatay hem ülkemiz ve hem de Afrin bölgesine huzur, barış gelecek" diye konuştu.

        Reyhanlı Kaymakam Vekili Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise konuşmasında, Reyhanlı'nın 2013 yılında yaşadığı üç ayrı menfur saldırı ve şuan ki harekat sürecindeki dik duruşu, metanetli davranışının takdire şayan olduğunu belirterek, "Bu kasvetli ortamdan bizi uzaklaştırmak maksadıyla Ankara'dan gelen federasyon başkan ve üyeleri ile temsilci ve sporcularına teşekkür ediyorum" dedi.

        Bursa'dan geldiğini söyleyen sporcu Sena Göçmenoğlu da Mehmetçik'e destek için yarışmanın Reyhanlı'ya alınmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        Konuşmaların ardından yarışma başladı. 2 gün sürecek olan yarışmalarda önce protokol üyeleri atış yaptı, daha sonra da sporcular yarışmaya başladı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 72 sporcu derece girmek için mücadele ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa