Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazeteci Kazım Erdem Özsoy hayatını kaybetti

        (Fotoğraflı)

        Fatih Gülnahar

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincanlı duayen gazeteci Kazım Erdem Özsoy vefat etti. Özsöz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kazım Erdem Özsoy tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında yaşama veda etti.

        Kazım Erdem Özsoy Kimdir

        Kazım Erdem Özsoy 1935 yılında Erzincan'ın Eğin (Kemaliye) ilçesine bağlı Yuva (Gerüşla) köyünde doğdu. Eğin'de doğdu fakat Kemaliyeli oldu. Büyük önder Atatürk'ün adı bu dik yamaçlı şehirde yeşil ve suyla birlikte çağladı. İlkokulu köyünde okudu. Babası ile birlikte köylerde dolaşıp ayakkabı tamiratı yaptı. Ortaokul çağında, İstanbul'a; dayısının yanına gitti. Okul şartları, ekonomik zaruretler karşısında, dayısına yük olmamak ve tez zamanda para kazanabilmek için iş hayatına atıldı. Kader onu mücellit ve matbaa ortamına atıverdi. Uzun yıllar, İstanbul'da çalıştı. Askerlik sonrası memleketine döndü. Erzincan'da matbaacılık yaptı. Kazankaya, Yeşil Eğin, Arapgir Postası gazetelerini bastı. Kendi işini kurduğunda Erzincan'da sayılı bir mücellitti. Mesleğin gelişen teknoloji ye matbaacılık karşısında içine düştüğü sıkıntılı durumu görerek, Özsoy Matbaasını kurdu. Uzun yıllar Matbaacılık yapan Özsoy 1990 yılında Özsöz Gazetesini kurdu. Kazım Erdem Özsoy, Kemaliye Müzesine de pek çok eser hediye ederek, müzenin zenginleşmesine katkıda bulunmuştur. 28 yıldır Erzincan'da vakarlı ve seviyeli gazetecilik, doğru habercilik yapmaya çalışan Kâzım Erdem Özsoy evli olup, biri erkek, ikisi kız üç çocuk babasıdır.

        (FG-AT-Y)

        28.02.2018 12:09:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa