Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'nun yolları 3 yıl içinde bitiyor

        - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu:

        - "Ordu Çevre Yolu ve ilçe bağlantı yollarının tamamının en geç 3 sene içinde tamamlanacak"

        - "Yollar tamamlandığında toplam yatırım 4 milyar 550 milyon TL olacak"

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, uzun süredir yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu ve ilçe bağlantı yollarının tamamının en geç 3 sene içinde tamamlanacağını söyledi.

        Ordu'daki şehir içi trafiğin yükünü büyük oranda azaltacak olan çevre yolunun ikinci etabıyla birlikte 2021 senesinde hizmete açılacağını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu "Çevre yolu başta olmak üzere yapımı devam eden ilçe yollarının tamamı en geç 3 sene içinde hizmete açılacak. Yollar için yapılan toplam yatırım 4 milyar 550 milyon TL olacak" dedi.

        Çevre yolun tam gaz

        Ordu'da şehir içi trafik yükünü azaltacak ve muhtemel trafik kazalarının önüne geçecek olan Çevre Yolu'nun 1.9 milyar liralık büyük bir proje bedeli olduğuna dikkat çeken Metin Gündoğdu, "Ordu Çevre Yolunun inşası için şimdiye kadar 1 milyar TL harcama yapıldı. Toplam uzunluğu 21.4 km olan Çevre Yolu'nun 10.3 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlandı. Eğimin fazla olması ve yağış sonucu heyelan riskinin artması çalışmaları zorlaştırsa da ekipler özveri ile çalışmalarına devam ediyor. İnşallah 2021 yılında Çevre Yolu'nu ikinci etabıyla birlikte tamamlayacaktır" diye konuştu.

        Ordu-Mesudiye aksı 2019'da tamam

        Karadeniz-Akdeniz yolu kapsamında bulunan Ordu-Mesudiye arasında yer alan 88 km'lik yolun 1.2 milyar TL proje bedelli olduğunu söyleyen Metin Gündoğdu, "Güzergah üzerinde bugüne kadar 850 milyon TL'lik bir harcama yapıldı. Çalışmalar 4 ayrı ihale ile devam ediyor. Bu yolun 45 Km'lik kesimi tamamlandı. 2019 yılı sonunda aksın tamamlanması planlanıyor" açıklamasında bulundu.

        Yollarda hummalı çalışma

        Gündoğdu, Aybastı-Reşadiye yolu için "Aybastı ve Tokat'ın Reşadiye ilçesi arasında çalışmaları devam eden yolun proje bedeli 195 milyon TL'dir. Bugüne kadar 62 milyon TL harcama yapıldı. 52.9 km'lik yolun 16.5 kilometresi tamamlanırken 2020 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır" bilgilerini verdi.

        Gündoğdu açıklamasını şöyle tamamladı: "Ünye-Niksar arasında 173 milyon TL proje bedelli yolda bugüne kadar 66 milyon TL harcama yapıldı. 45.5 km'lik yolda bugüne kadar 16.5 km tamamlanmış olup, Ordu ve Tokat illerini kapsamaktadır. 2020 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

        Niksar-Korgan ayrımı ve Kumru yolu 82 milyon TL proje bedeli olan bir yoldur. Bugüne kadar 34 milyon TL harcama yapılan 24.5 km'lik yolda bugüne kadar 10 km tamamlandı. 2020 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. İslamdağ-Korgan yolu ise 2019'da bitiyor. 102 milyon TL proje bedelli yolda bugüne kadar 47 milyon TL harcama yapılmıştır. 16.6 Km'lik yolda bugüne kadar 6.2 km tamamlanmış olup, 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

        Ulubey-Çambaşı yolu ayrımında 486 milyon TL proje bedelli yolda bugüne kadar 86 milyon TL harcama yapılırken 54.5 Km'lik yolda bugüne kadar 3 km tamamlanmış olup, 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Bunun yanı sıra Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunda çalışmalar hızla devam ediyor. 414 milyon TL proje bedelli yolda bugüne kadar 44 milyon TL harcama yapıldı. 58 km'lik yolda bugüne kadar 3.6 km tamamlanmış olup, 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır."

        (MAK-SLH-Y)

        15.02.2018 16:43:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa