Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çelik, "3 yılda öz kaynaklarımızla 1.5 katrilyon liralık yatırım yaptık"

        - "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak"

        - "Sahabiye Projesi Kayseri'de 144 yıllık belediyecilik tarihinin en büyük projesi olacak"

        - "Yeni havaalanı ile ilgili açıklamayı Bakanımız Özhaseki asaletinden bana havale etmiş"

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2015 ve 2017 yılları arasında yapılan çalışmaları değerlendirdi. 3 yılda 742 ihalenin yapıldığını ve ihalelerin 1.5 katrilyon lira değerinde olduğunu belirterek, "Çalışmaların hepsini kendi öz kaynaklarımızla yaptık ve hiç bir belediyenin yapamayacağı çalışmalardır" dedi.

        Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplantının başında yaptığı konuşmasında, "Göreve geldiğimiz 3 yıl içinde FETÖ olayları, referandum, hendek olayları, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Suriye'deki olaylar gibi bütün olumsuzlara rağmen belediyecilik işlerini yürüttük. Belediye işlerini yaparken dua alacak vizyon hizmetler yaptık" ifadesinde bulundu.

        "Yaptığımız her çalışmaları öz kaynaklarımız ile yaptık. 2015-2017 yılında yaptığımız hizmetlerde, göreve geldiğimiz günlerde hazır proje stoğumuz vardı. Bu bize de zaman bakımından imkan kazandırdı" diyerek şu şekilde konuştu:

        "Belediye tarihinin en yoğun yıllarını yaşadık. 742 ihale yaptık ve bunların değeri eski parayla 1,5 katrilyon lira. 5 bin 700 gün çalıştık. Hizmet alanımız sadece şehir merkezi değildi tüm ilçelerde çalıştık. 656 kilometre yol asfalt yaptık. Bin 306 kilometre sati kaplama yaptık. Mahallelere 2 milyon 650 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık.

        42 adet spor sahası yaptık. İlçelere 259 adet tarım ekipmanı dağıttık. 344 çocuk oyun alanı yaptık. 17 adet kadın gençlik merkezi yaptık.

        2019 yılında katlı kavşak sayımız 16 tane olacak. 2017 yılını ulaşım yılı ilan etmiştik. Devlet bütçesi ile yapılacak olan işleri kendi öz kaynaklarımız ile yaptık.

        Başkan Mustafa Çelik, tamamlanan ve yapımı devam eden katlı kavşaklar hakkında bilgi vererek sadece katlı kavşakların maliyetinin 100 milyon TL'yi geçtiğini söyledi. Bekir Yıldız Bulvarı, Hulusi Akar Bulvarı, Malatya Yolu-Serkent Bağlantı Yolu, OSB Talas Yolu, Erciyes Üniversitesi Yeni Giriş Yolu, Beydeğirmeni Besi Bölgesi'ne 52 kilometre yol gibi yapılan alternatif yollar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, şehir merkezindeki pek çok yolda da trafik yoğunluğunu azaltmak için genişletme çalışmaları yaptıklarını ve 50 ayrı kavşakta noktasal çözüme giderek trafik akışını hızlandırdıklarını kaydetti.

        Başkan Çelik, "3 yıl içinde 1 milyon 100 bin ton sıcak asfalt kullandık.

        Anayurt-Erkilet Hattı ile Belsin-Mobilyakent planlaması geçti. Bu proje en kısa sürede geçen proje oldu. O kadar kuvvetli bir plan yaptık ki en kısa sürede geçti. Ulaşımda Türkiye'de en iyi durumdayız. Yaptığımız çalışma bitince kimse elimize su dökemeyecek.

        Şehir Hastanesi'ne ulaşım sıkıntısını çözmek için elektrikli araçlar aldık. 18 ve 25 metrelik araçlar olacak bunlar. Raylı sistem kapasitesinde olacak. Trafik daha da rahatlayacak" diyerek yatırımlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

        "KASKİ rekor üstüne rekor kırıyor. Bizim geldiğimiz seviyeye gelen bir şehir daha yok. 655 milyonluk yatırım yaptık. Nüfusun yüzde 100'üne kaliteli su ulaştırıyoruz.

        Bu yıl ile birlikte bin 912 kilometre içme suyu bin 600 kilometre de kanalizasyon yaptık 3 yıl içinde Yapılan yatırımların 3'te 2'si ilçelerimize yapıldı. Bunlar sessiz ve sedasız yapılan ve hizmete konulan projeler. Bu yıl 100'den fazla arıtma tesisi yapmış olacağız.

        Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Biz her projeye saldırmadık. 550 dönümlük Sahabiye'de geleceğin Kayserisini yapacağız. Kayseri'de belediyecilik tarihinin en büyük projesi bitince 4 milyar TL'yi bulacak. 512 hak sahibinin 502'si ile rızalarını alarak el sıkıştık. Geriye kalan 10 mirasçı ve sahibi bulunamayan yerdi. Bunların hepsini kendi öz kaynaklarımız ile yapacağız.

        3 yıl içinde yaptığımız çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan sayısı 15 metrekareye çıktı. İlçelere renk katan 14 tane sosyal alan yaptık. Bu yapılanlar rekor işler. Hiç bir belediyenin kendi öz kaynakları ile yapamayacağı işler. Felahiye ilçesine toplu ahır projesi yapıyoruz ve bu 10 trilyonu bulacak. İlçelerde Tarım Bakanlığı gibi çalıştık.

        Eğitime özel okul seviyesinde 5 okul ile destek verdik. Emniyet Müdürlüğü'ne iki ayrı hizmet binası yaptık. Yaptığımız bu proje tüm Türkiye'ye örnek oldu. Tüm Türkiye'de kullanılacak.

        3 yıl içinde kültür sanat etkinliklerini 4'e katladık. Her türlü festivale destek verdik. Eski kütüphane yetersizdi 800 kişilik kütüphane kurduk. Günlük okuyucu sayımızı 50 bine çıkardık. 1 milyon 270 bin öğrenci kütüphanelerden faydalanıyor.

        Yaptığımız çalışma ile Meryem Ana Kilisesi araştırma kütüphanesi olacak.

        Yaptığımız anketlerde mezarlık projemiz vatandaşlar tarafından en çok beğenilen iş oldu. Burada morg ve gasilhane de yapacağız ve cenazeler buradan toprağa verilebilecek.

        3 yılda 17 branşta 80 bin çocuk spor yaptı. Kitlesel spor faaliyetlerinde 182 organizasyon yaptık. Bu organizasyonlara 100 binlerce insan katıldı.

        KAYMEK'te 45 bin kursiyere MEB onaylı sertifika dağıttık. GENÇ KAYMEK'te ise 335 bin kaynak kitap dağıtıldı.

        Huzur Çınarı projemizde 62 bin 180 kişiye hizmet verildi.

        Yaptığımız çalışmalarda 3 yıl içinde 30'dan fazla ödül aldık. Bu ödüllerin hepsi konusunda uzman olan kurumlar tarafından verildi.

        30 tane yeni raylı sistem aracı aldık ve bunların değeri 120 trilyon lira. Parasını da ödedik bunların" diye konuştu.

        Bir gazetecinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kayseri'deki gazetecilerin Diyarbakır gezisini hatırlatarak, "Sayın Özhaseki basın toplantısından sonra 'Diyarbakır'ı nasıl buldunuz?' dedi. Biz de 'Diyarbakır hava alanını görünce kıskandık' dedik. Sayın Bakan da 'Onu bana değil şehrinizin belediye başkanına söyleyin' dedi. Kayseri'deki havaalanı ile ilgili bir çalışma olacak mı?" diye sorması üzerine Başkan Çelik, "Özhaseki Bakanım'ın asaletinden o bana havale etmiş. Buradaki çalışmanın mimarı Özhaseki Bakanımız. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı'nın tüm genel müdürlüklerini bakanlıkta topladı. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Alt Yapı Genel Müdürlüğü ve tüm toplu taşıma, Kara Yolları Genel Müdürü ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürü, Milletvekilleri ve bizim katıldığımız bir toplantıda bütün bunlar masaya yatırıldı. Kayseri'ye yakışır bir yeni havaaalını terminal binası yapımı ile ilgili olarak gelinen noktayı bürokrat arkadaşlar anlattı. Özhaseki Bakanımız demek ki benim açıklamamı istemiş. Bu yıl projesinin bitirileceğini söylediler ve ihalesi yapılacak ve çok modern bir havaalanı terminal binasına kavuşacağız inşallah" cevabını verdi.

        (AÖ-Y)

        31.01.2018 12:00:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa