Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görele ve Çanakçı'dan Sisdağı'na yol atağı

        GİRESUN (İHA) - Giresun ve Trabzon illeri tarafından ortak olarak kullanılan ancak Giresun tarafından ulaşımı güç olan Sis Dağı Yaylası'na daha rahat ulaşım için Çavuşlu-Sisdağı ve Çanakçı-Şalpazarı yollarının Karayolları ağına alınmasıyla ilgili çalışma başlatıldı.

        Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Görele-Çanakçı yolunun eksiklerinin giderilmesiyle birlikte yeni bir proje daha geliştirildi. Öncelikle yol tamamlanacaktır. Ardından Görele'den başlamak kaydıyla 8,5 kilometre mesafesinde yol genişletilecek ve yol standarttı yükseltilecektir. Bununla birlikte Çavuşlu'dan Sis Dağı'na, Çanakçı'dan Şalpazarı ve Sis Dağı'na ulaşımı sağlayan yol karayolları ağına alınacaktır. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli'ye durumu yolun gerekliliğini ve önemini İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte ilettik. Bir yolun Karayollarına alınması için yolun ihtiyacı, araç geçiş sayısı gibi bir takım kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. Bu yollara özellikle yazın ne kadar çok ihtiyaç olduğunu anlattık. Bakanımız da olumlu yaklaşım gösterdi" açıklamasında bulundu.

        Çavuşlu ve Çanakçı'dan Sis Dağı'na ulaşan yolların Karayolları ağına alınmasıyla ilgili de yeniden bir çalışma başlattıklarını kaydeden Milletvekili Öztürk "Daha önce gündemde olan fakat kabul edilmeyen Çanakçı'dan ve Çavuşlu'dan Sis Dağı'na ulaşan yolun Karayolları ağına alınması projesi vardı. Bunu tekrar gündeme getirdik. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığımızı bu konuda daha önceden ikna edememiştik. Fakat bu sefer bu yolların gerekliliği konusunda yeniden bir çalışma yaparak Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli'ye ilettik. Bakanımızın da desteğiyle bu iki yol güzergahımızı da Karayolları ağına almaya çalışacağız. Özellikle Çanakçı-Şalpazarı arasının Karayolları'na alınmasını Trabzon'da Giresun'da talep ediyor. Çanakçı'dan 17, Şalpazarı'ndan ise 5 kilometre olmak üzere toplamda 22 kilometrelik bir yol güzargahı var. Bu yol her iki ilin ve Sis Dağı'nın ulaşımını kolaylaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

        (AB-ÖS-Y)

        29.01.2018 16:23:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa