Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir, Konya'daki basın-yayın çalışanlarını buluşturdu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Konya'nın 31 ilçesinde faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Konya'nın 31 ilçesinde görev yapan basın-yayın kuruluşlarının yöneticilerini ve çalışanlarını bir araya getirdi.

        Kalehan-Ecdat Bahçesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Konya Valisi Yakup Canpolat, basının milletin gözü kulağı ve dili olduğunu, vatandaşın haber alma ile bilgi edinme ihtiyacının doğru bir biçimde karşılanmasına, ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunduğunu aktardı. Vali Canpolat, basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşmasının, millet şuurunun sağlamlığı ve demokrasinin güçlenmesi açısından da büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

        "Basın ile işbirliği içinde olmaya gayret ediyoruz"

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programa gösterdikleri ilgi ve katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Konya'nın Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 31 metropol ilçeye kavuştuğunu ve artık yeni dönemle birlikte Taşkent'ten Çeltik'e, Cihanbeyli'den Bozkır'a kadar şehrin tamamını kapsayan bir düşünce ile hareket etmek gerektiği anlayışının ortaya çıktığını söyledi. Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak ellerinden geldiği kadar basın kuruluşlarıyla işbirliği içinde olmaya gayret gösterdiklerine vurgu yaptı.

        "Her eleştiri ve tarizde kendimize dönüp bakıyoruz"

        Basının eleştiri ve tarizleri karşısında kendilerinin özeleştiri ve o konuda varsa düzeltme yapma gayretinde olduklarını da kaydeden Başkan Akyürek, "Konya basını yol göstericilik boyutunda, işbirliği konusunda, şehir gündemini oluşturma ve şehir projelerine destek konusunda Türkiye'ye örnek bir yapıdır, kuruluşlardan oluşan örnek bir bütündür" ifadelerini kullandı.

        Belediye olarak 31 ilçede, mahalleye dönüşen 174 beldede ve 584 köyde çalışmalarının olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya, Yeni Büyükşehir uygulamasında en çok merak edilen bir laboratuvar konumundaydı. Ama sonuçta da en başarılı uygulama örneklerinden birini gerçekleştirdi. Konyamıza da bu yakışır. Şu anda şehrimizin tamamına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Sayın Valimiz ile koordinasyon içinde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz seviyede tüm basın-yayın kuruluşlarımızın katkısı var" diye konuştu.

        "Bu ülke, bu şehir hepimizin"

        AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, bugünün basın-yayın temsilcileri açısından daha aydınlık günlere taşıyan bir anlam ifade etmesi temennisinde bulunarak: "Bu ülke hepimizin, bu şehir hepimizin. Doğru işler yapmakla yükümlüyüz. Eksik, kusur varsa hep birlikte telafi etmek, bu şehrin geçmiş ve bugünün güzelliklerini geleceğe taşımak hepimizin görevi. Hep birlikte varız. Bu varlığımız, birliğimiz ve dirliğimiz ilelebet daim olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

        Programda konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, basın özgürlüğü konusunda son zamanlardaki tartışmalara Anadolu basını olarak katılmadıklarını belirterek, ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında, terör örgütlerine destek veren tutukluların gazeteciler cemiyetleri örgütleri tarafından kesinlikle savunulmadığını altını çizdi. Özdemir, bütün basın mensuplarını bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

        Konya Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu ise, 10 Ocak gününün genellikle mesajlarla kutlandığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in bu geleneği değiştirip sıcak bir ortamda basını buluşturduğunu belirterek, teşekkür etti.

        Programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen ve Selim Büyükkarakurt, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Özden Konur, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Konya'da faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının, haber ajanslarının yöneticileri, çalışanları ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

        (AH-Y)

        11.01.2018 14:51:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa