Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den Yunak'ta yatırım hamlesi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yatırım Hamlesi programları kapsamında Yunak'ta çeşitli yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ile birlikte ilçe merkezinde vatandaşlarla buluşarak, Yunak'a şu ana kadar yapılan ve önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. İlçeye şu ana kadar Büyükşehir olarak toplam 60 milyon liralık bir yatırım harcaması gerçekleştirildiğini, yeni yatırımların da geleceğini kaydeden Başkan Akyürek, "Konya imkanlarından verdiğimiz sözleri etap etap yerine getirmeye çalışıyoruz. Propaganda için değil bunları ülkemize hizmet etmek için yapıyoruz. Biz halkımızı hiçbir zaman aldatmadık, kandırmadık. Neyi programladıysak süreç içinde onları gerçekleştiriyoruz" dedi. Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan da, Yeni Büyükşehir Yasasının ilçede geçerli olmaya başladığı günden bu yana gerçekleştirilen yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

        "Prestij cadde ilçeye değer katacak "

        İlçeye kazandırılan prestij caddede incelemeler yapan Başkan Akyürek, caddeyi birinci sınıf malzemesi, kaldırımları ve sıcak asfaltıyla tamamladıklarını belirterek, merkezdeki ana cadde çalışmasına yaklaşık 6 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını ifade etti. Mahalle yollarında bulunan eksiklerin de 2018 yılı içinde tamamlanacağını aktaran Başkan Akyürek, "Konya'da Büyükşehir Yasası çerçevesinde çizdiğimiz profil global bir bakışla marka oluşturmaktı. 31 ilçemizde de şu anda prestij caddelerimiz oldu. 31 ilçemizde mesleki eğitim merkezleri, şehir konakları, itfaiye merkezleri ve parklarla ilgili çalışmalar yürüttük. Yunak'ta aynı zamanda Şehir Konağı'nın temelini atacağız. İnşallah ilçe belediyemizle birlikte bir mezbahaneyi hayata geçireceğiz ve eksik kalan yatırımları tamamlamış olacağız" diye konuştu. Başkan Akyürek daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan modern taksi durağını ziyaret ederek burada taksici esnafıyla bir araya geldi. Taksicilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Başkan Akyürek kendilerine hayırlı kazançlar diledi.

        "Önemli olan iyi insan olmaktır"

        Yunak'ta Medeniyet Okulu Projesi kapsamındaki öğrencilerle buluşan Başkan Akyürek, çocuklara iyi insan olmanın öneminden bahsetti. Başkan Akyürek, "Hedeflediğiniz her şeye çalışarak ulaşabilirsiniz. Her türlü meslek sahibi olabilirsiniz. Ama bunlardan önemli olan iyi insan olmaktır. Eğer vatanımıza, milletimize, ailemize, inancımıza, değerlerimize, ülkemize faydalı olan insan olamazsak o zaman doktor olmuşuz, mühendis olmuşuz önemli değildir. Önemli olan iyi insan olmak, insanlığa faydalı hizmetler yapan insanlar olmaktır" şeklinde konuştu. Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan da, "Medeniyet Okulu'nda bu eğitimleri alan gençlerimiz büyüdüğünde bu ahlakla gelişerek ülkemizde daha çok faydalı insanlar olacak. Bunların da temelini attığınız ve çocuklarımızın kalplerinde de girdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

        "Konya'daki bin 614 mezarlığın tamamı aynı standarda kavuşacak"

        Başkan Akyürek ve beraberindekiler daha sonra Yunak Mezarlığında yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi. Merkez mezarlıklarda taziye mekanı, musallası ve çevre düzenlemesiyle belli bir standardın oluşturulduğunu dile getiren Başkan Akyürek, "Mezarlıklar bizim aynamız aslında. Konya'daki bin 614 mezarlığın tamamı böyle bir standarda kavuşuyor. Bu noktada emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Başkan Akyürek KOMEK'İ ziyaret etti

        Başkan Akyürek'in Yunak ziyareti Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi (KOMEK) ile devam etti. Yunak KOMEK Şubesinde öğretmenler ve kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Akyürek, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Başkan Akyürek, son olarak ilçeye kazandırılacak Gençlik Merkezi ve Şehir Konağı'nı içerisinde barındıran projenin uygulanacağı alanda da incelemelerde bulundu.

        (İHA-FM-Y)

        07.01.2018 12:56:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa