Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salda Kayak Merkezi yeni tesislerle büyüyor

        (Fotoğraflı)

        Feti Kılıç

        BURDUR (İHA)– Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Kayak Merkezi, tahsis edilen 835 bin 426 metrekarelik ilave alan ile büyümeye devam ediyor.

        Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Kayak Merkezi, Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsis edilen 835 bin 426 metrekarelik ilave alan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından inşa edilen ilave ek kapalı alan ile bu yıl da büyümeye devam ediyor. Merkezde, en uzunu 1600, en kısası 500 metre olan 5 pistin bulunduğu alanda 860 metre uzunluğunda teleski, konaklama binası ve kafeterya binası da yer alıyor.

        Bu yıl Yeşilova Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca kafeterya çatısı kaldırılarak ek ilave bir kat daha yapılan Salda'da, kapalı alan kapasitesinin de artırıldığı bildirildi.

        Burdur Valiliği tarafından, kayak merkezi ile ilgili yapılan açıklamada, "Valiliğimiz girişimleriyle Salda Kayak merkezine kazandırılan telesiyejin kurulmasının ardından, yaklaşık 1470 metre uzunluğunda yeni bir pist, telesiyej üst bölgesinde de bir adet yeni tesis binası yapılması planlanmaktadır. Telesiyejin kurulacağı alanla ilgili Orman Genel Müdürlüğünden 835 bin 426 metrekare alan tahsis talep edilmiş olup, ön izin verilmiş çalışmalar hızla devam etmektedir" denildi.

        (FK-SÇ-Y)

        04.01.2018 09:26:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa