Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'un 18 ilçesinde yerel eşitlik masası kuruluyor

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde "Yerel Eşitlik Masası" oluşturulması için eğitim çalışmalarına başlandı.

        Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "aile" kavramının önemine dikkat çekerken, bu konuda üzerlerine düşen her türlü vazifeyi fazlası ile yerine getirme gayretinde olduklarını ifade etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kadın alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuz tarihten beri medeni cesareti çok iyi olan bir şehir. Bu medeni cesaret aynı zamanda hanım kardeşlerimizde de var. Hatta bakıyoruz ki evlerimize yön verenlerde, fedakârlık edenlerde onlar. 2013 yılında Türkiye'de AB'nin 'Kadın Erkek Yerel Eşitlik Şartını' ilk imzalayan il belediyesi biz olduk. İmzalamakla da kalmadık, devam ettirdik, bu programlar harfiyen yerine getirildi. Bu bizim için hakikaten övünç vesilesi olan bir husustur. Ondan sonra bir program yapıldı. Ülkemizin tümünde 'Kadın Dostu Kent Programı' gerçekleştirildi. Bu konuda başarı sıralamasında ülke genelinde ikinci olduk. Hanımefendi Meclis üyelerimiz programda çok önemli bir varlık ortaya koydular" dedi.

        Konuşmasında toplumun temeli olan aile çekirdeğinin bu tür programlarla geleceğe en iyi şekilde taşınabileceğini belirten Gümrükçüoğlu, "Bu milletin en büyük özelliği olan aile çekirdeğini mutlu ve huzurlu olarak ileriye taşıyabileceğimize inanıyoruz. Bu anlayışın üzerine kurulu olan bu programların tümünün de nihayeten kadına şiddeti önlemede en büyük ön adım olduğunu görüyoruz. Bizim en büyük varlığımız, geleceğimizi temsil edecek olan evlatlarımızın en güzel duygu, haslet ve özelliklerle yetiştirilecek olan aile çekirdeğimiz en büyük servetimizdir. Onu devam ettirmenin bu tarz programlarla taçlandırılması, sonuç olarak aile içi şiddeti de ortadan kaldırmakta en önemli gayettir. Hani basına intikal eden, hepimizin çok üzüldüğü vakalar oluyor ya, onların olmamasının Doğu Karadeniz'de en iyi şekilde toplumla birlikte gerçekleştirileceğine gönülden inanıyorum" dedi.

        Yerel Eşitlik Birimi Temsilcileri Eğitim Toplantısında, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Büyükşehir Belediyesi Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Havva Gümüş ve KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz de hazır bulundu.

        (OK-ÖS-Y)

        22.12.2017 16:32:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa