Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ecevit'in Köykent'inde 18 yıl sonra ilk yarışma

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in 2000 yılında ilk olarak Ordu'nun Mesudiye ilçesinde inşa ettiği ve 9 köyü içine alan Köykent Projesi kapsamında yapılan atletizm pisti, ilk kez 2018 yılında kullanılacak.

        Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Kros Şampiyonası Ordu'nun Mesudiye ilçesi Çavdar Mahallesi Köy Kent Spor Tesislerinde yapılacak.

        Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Genç, atletizm federasyonundan gelen yetkililerin yarışma kulvarı ile ilgili incelemelerde bulunduğunu ve kros yarışması ile ilgili olumlu rapor hazırladıklarını söyledi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çıntımar ile yaptıkları telefon görüşmesinde 2018 yılı Türkiye Kros Şampiyonasının Mesudiye Köykent tesislerinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Genç, "Köy Kent Projesi spor sahasında Türkiye genelinde sporcu, antrenör, hakem ve yönetici 500 kişinin katılımı ile büyük bir organizasyon yapmış olacağız" dedi.

        80 dönümlük alan boş bekliyor

        Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in "Hayalim" dediği 'Köy-Kent Projesi' Ordu'nun Mesudiye ilçesinde, merkezi Çavdar Mahallesi olmak üzere Esatlı, Türkköyü, Kışlacık, Çardaklı, Yuvalı, Dayılı, Göçbeyi ve Ilışar mahallelerinde uygulandı. 2000 yılındaki proje kapsamında Çavdar Mahallesi'ne 80 dönümlük alana Köy Kent Spor Sahası yapılmıştı.

        (MAK-SLH-S)

        18.12.2017 12:57:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa