Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sepetlerini yurt dışına pazarlayacaklar

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Ordu İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Çamaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortak bir projeyle açılan 'Sepet Örücülüğü Kursu' sona erdi.

        Şehit Yıldıray Uygun İlkokulu salonunda açılan kursu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Derilmek ile ziyaret eden Kaymakam Murat Kaplay sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş zanaat ve sanat dallarını yeniden canlandırma adına birtakım çalışmalar başlattık. Bunlardan biri de Sepet Örücülüğü Kursu'dur. Bu yıl kursa İŞKUR üzerinden 40'ın üzerinden başvuru yapıldı. İçlerinden 25 kadın kursiyeri belirleyip çalışmalarımıza başladık. Bugün itibarı ile de kursumuzun süresi dolarak bitirdik. 25 kadına sanat öğretmenin ve istihdam sağlamaya vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Derilmek ise yaptığı açıklamada, "22 iş günü olarak 25 kursiyerle başladığımız 'Sepet Örücülüğü Kursu'nu tamamlamış bulunuyoruz. Amacımız kurs açıp bu alanda ilgisi olan herkesi eğitmek ve meslek dalı olarak ilerletmektir. Artık meslek sahibi olan kursiyerlerimiz öğrendikleri bu sanatlarını devam ettireceklerdir. Ortaya çıkan bu eserlerin yurt içinde turizm bölgelerinde, yurt dışında ise İspanya'da pazarı vardır" diye konuştu.

        Kursiyerler adına Filiz Çelik ise, "Bu işi severek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hem kendimize hem de ev ekonomisine katkıda bulunacağız. Boş zamanlarımızı evimizde değerlendireceğiz. Kurs süresince kursiyerlerle güzel dostluklar oluşturduk" şeklinde konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        12.12.2017 11:12:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa