Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Isparta'da ABD'nin Kudüs kararına tepki

        (Fotoğraflı)

        Feti Kılıç

        ISPARTA (İHA)- Isparta'nın Eğirdir, Gelendoste ve Yenişarbademli ilçeleri'nde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki açıklaması protesto edildi.

        Isparta'nın Eğirdir, Gelendoste ve Yenişarbademli ilçeleri'nde AK Parti ve Saadet Partisi tarafından ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi.

        AK Parti Eğirdir İlçe Teşkilatı tarafından Hızırbey Camii önünde Cuma Namazı sonrası basın açıklaması yapıldı. AK Parti Eğirdir Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Özdamar, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır" dedi.

        Gelendost'ta AK Parti ve Saadet Partisi'nden ortak tepki

        Gelendost ilçesinde Cuma Namazı sonrasında bir araya gelen AK Parti ve Saadet Partisi ilçe teşkilatları ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterdiler. Saadet Partisi Gelendost İlçe Başkanı Ali Demirbağ, "Amerika birleşik devletleri başkanı Donald Trump'un hukuksuz Kudüs açıklamasını, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizde sorunları derinleştirmiştir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Asla kabul edilemez bu karardan bir an önce dönülmelidir." AK Parti Gelendost İlçe Başkanı Kazım Şenyurt ise, "Türkiye'nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.

        Yenişarbademli ilçesinde de AK Parti İlçe Başkanı Ali Nadir Macit tarafından, partililer ve vatandaşlar adına ortak bir basın açıklaması yapıldı. Macit, "Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir" ifadelerini kullandı.

        Eğirdir, Gelendost ve Yenişarbademli'deki tepki açıklamaları ile protestolar, olaysız şekilde sona erdi.

        (İHA-SÇ-Y)

        08.12.2017 15:52:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa