Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gürleyik'teki heyelan bölgesine 3 bin 200 fidan dikildi

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir ili Mihalıççık ilçesi Gürleyik mahallesinde bulunan 4,4 hektar büyüklüğündeki heyelan yaşanan sahaya törenle fidanlar dikildi.

        Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Gürleyik mahallesinin başı uzun yıllardır heyelan ile dertteydi. Toprak köye doğru sürekli kayıyor ve evleri tehdit ediyordu. Çölleşme ve Erozyon Genel Müdürlüğün Projesi ve Orman Genel Müdürlüğünün Uygulaması ile sorun çözüldü. İlk önce drenaj kanalları açıldı. 1900 metre uzunluğundaki delikli borular döşenerek topraktaki fazla su Gürleyik çayına akıtıldı. Daha sonra ekskavatör ile 3 bin 200 adet fidan çukuru açıldı ve bugün de törenle fidanlar dikildi.

        Törene, Mihalıççık Kaymakamı Emre Oğuztürk, Belediye Başkanı İsmail Uysal, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Orman İşletme Müdürü Abdullah Bardakçıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Soner Ergün, Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, Muhtar Ali Efe ve köylüler katıldı. Fidan dikim etkinliğinde bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Recep Temel, heyelanı durdurmak ve bir daha yaşanmamasını sağlamak için yapılan çalışmaları özetledi ve proje hakkında bilgi verdi. Temel, "Heyelan bölgesine dut, yabani kiraz, akkavak, kızılcık, mahlep, ceviz, ıhlamur ve meşe türlerinden 3 bin 200 adet fidan dikeceğiz. Gerekirse ilkbaharda tamamlama yapacağız. Birinci önceliğimiz toprak kaymasını önlemek olsa da diktiğimiz fidan türleri ile de köylülerimize yeni bir gelir de sağlayacağız. Hayırlı uğurlu ve bereketli olsun" dedi.

        Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy da bir teşekkür konuşması yaptı. Heyelanı önlemek için çalmadıkları kapı kalmadığını söyleyen Gürsoy, Orman Teşkilatının projeyi sahiplendiğini anlattı. Başkan Gürsoy bugün çok sevinçli olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

        Programın sonunda protokol, diğer katılımcılar ile birlikte ilk fidanı dikti. Sahaya dağılan misafirler, tecrübeli orman işçileri ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Kalan fidanların dikimine birkaç gün boyunca devam edilecek.

        Fidan dikim töreninin ardından katılımcılar Gürleyik mahallesini de gezdi.

        (CS-Y)

        07.12.2017 10:46:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa