Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldırım: "927 engelli yakınına evde bakım ücreti veriyoruz"

        (Fotoğraflı)

        HİLMİ ÇELİKEL

        ÇANKIRI (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Çankırı genelinde yaklaşık 927 engelli vatandaşın yakınına aylık 1027 TL evde bakım ücreti verdiklerini söyledi.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde Eldivan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Defterdar Ahmet Seçim Güldoğan, İŞKUR İl Müdürü Alim Çaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı'da Korunmaya Muhtaç Çocuk, Yaşlı, Engelli ve Kadınları Koruma Derneği Başkanı Dudu Sevindim ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Çankırı genelindeki engellilere aylık verildiğini ve gerekli desteğin sağlandığını dile getiren Yıldırım, "Bakanlık olarak engelli ve yaşlılarımızın en fazla ailelerinin yanındayken mutlu ve huzurlu olacaklarına inanıyoruz. Bu çerçevede, sosyal ve ekonomik sebeplerle muhtaç durumunda kalan engelli ve yaşlılarımızın ailelerinin yanında olmaları için evde bakım aylığı uygulamasını hayata geçirdik. 2017 yılı itibarıyla evde bakım uygulaması kapsamında ülke genelinde 500 bin engelli vatandaşımızın yakınına, Çankırı ili genelinde ise yaklaşık 927 engelli vatandaşımızın yakınına aylık 1027 TL evde bakım ücreti veriyoruz. Yine Çankırı genelinde engellilere sunulan özel indirimlerden yararlanabilmesi için 613 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir. Engelli Kimlik Kartı ile şehir içi ulaşımını ücretsiz kullanan engellilerimiz için Bakanlığımızca özel halk otobüs firmalarına araç başı 600 TL, toplamda 24 araç için 14 bin 400 TL ödeme yapılmaktadır. Ayrıca Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 171 engellimize, Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ise 69 engellimize, toplamda ise 140 engellimize yatılı hizmet verilmektedir" dedi.

        Yıldırım'ın konuşmasının ardından mehteran gösterisi ve müdürlükte kalan sakinlerin günlük yaşam kesitlerinden oluşan slayt gösterimi yapıldı. Yöresel halk oyunu ve tiyatro gösterisinin yanı sıra şiirlerin okunmasının ardından program sona erdi.

        (HÇ-SLH-Y)

        04.12.2017 17:28:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa