Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de 39 genç çiftçiye bin 443 adet küçükbaş hibe edildi

        - Genç Çiftçi Projeleri küçükbaş hayvan dağıtımı tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne'de, Genç Çiftçi Projeleri kapsamında 39 genç çiftçiye toplam bin 443 adet küçükbaş hayvanın teslimi tamamlandı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve il müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Çiftçi Projeleri kapsamında, Edirne'de 39 genç çiftçiye toplam bin 443 adet küçükbaş hayvanın teslimi tamamlandı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayarak, kentsel göçün önlenmesine amacıyla kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmıştır" denildi.

        Kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin TL hibe ödenmekte olduğu belirtildi.

        Edirne'de tahsis edilen 39 adet küçükbaş hayvancılık projesi kapsamında her bir genç çiftçiye 35 dişi, 2 erkek olmak üzere 37 küçükbaş hayvan verilmesi planlandığı bildirildi. Enez ilçesinden 2, Havsa ilçesinden 2, İpsala ilçesinden 6, Keşan ilçesinden 5, Lalapaşa ilçesinden 5, Meriç ilçesinden 5, Merkez ilçeden 3, Süloğlu ilçesinden 5 ve Uzunköprü ilçesinden 6 olmak üzere, 39 genç çiftçiye toplam bin 443 adet küçükbaş hayvanın tesliminin Kasım ayı sonu itibariyle tamamlandığı kaydedildi.

        (KU-MEF-Y)

        02.12.2017 12:37:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa