Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin İyidere ilçesinde düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi, bölgeye yollandı.

        İyidere Kaymakamlığınca başlatılan kampanyada, İyidere Belediyesi, hayırsever iş adamları ve ilçe halkının desteğiyle iki tır dolusu battaniye, havlu ve çeşitli giyim eşyaları ile çay, şekerden oluşan gıda malzemesi toplandı.

        Toplanan malzemeler, asker, polis, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından tırlara yüklenerek dualarla Suriyelilere ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi. Çay ve şekerin bir kısmı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgede görev yapan askerlere ulaştırılacak.

        İyidere Kaymakamı Orhan Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 gün önce köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak karar aldıklarını söyledi.

        "Çayın memleketi İyidere'den Afrinli kardeşlerimize sıcak çay" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Altun, "Sadece sıcak çayla da kalmadık. Çorabından montuna kadar bir insanın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir tır dolusu giysi, bir tır dolusu da 10 ton kuru çay ve şeker topladık. Bunları, perşembe günü nasip olursa teslim edeceğiz." dedi.

        Altun, Afri'nde çetin bir mücadele olduğunu belirterek, "PKK ve PYD orayı yıkıp, yakıyor. Bizim askerlerimiz oraları PKK'dan temizliyor hem de o insanları maddi ve manevi olarak onarıyor. Bizim de çorbada bir tuzumuz olsun dedik. Kampanyamız gittikçe büyüdü. İki tır dolusu malzeme topladık. Halkımız o kadar büyük ilgi gösterdi ki 3. tır da yola çıkacak." diye konuştu.

        Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunun Afrin'de yaşandığını, her zaman devletin ve askerin yanında olduklarını kaydeden Altun, halkın duyarlılığının kendilerini memnun ettiğini, Türk milletinin bu ruhunun asla eksik olmayacağını söyledi.

        İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete de bir hafta gibi kısa sürede halkın desteğiyle iki tır dolusu malzeme toplandığına işaret ederek, Türk halkının asker ve polisin yanında olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa