Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin İyidere ilçesinde belediye tarafından düzenlenen "10. Geleneksel Hamsi Beraberliği Şöleni"nde hazırlanan iki ton hamsi, bir saatte tükendi.

        Sahil Parkı'ndaki festivalde, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ve İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, ızgaraların başına geçerek hamsi pişirdi.

        İyidere Belediye Başkanı Mete, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl hamsi şöleninin 10'uncusunu düzenlediklerini söyledi.

        Bu yıl hamsinin az avlandığını ifade eden Mete, "Hamsiyi Trabzon'dan aldık. İki ton hamsiyi pişirip etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza ikram ettik." dedi.

        Mete, amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirterek, "Karadeniz'i meşhur olan hamsisi ile daha tanıtmak istiyoruz. Sosyal belediyeciliği tam anlamıyla uygulamaya çalışıyoruz. Her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl da beş çeşit dalda hamsi yemeği yarışması düzenledik. Bu da etkinliğimize renk kattı." diye konuştu.

        Belediye görevlileri tarafından pişirilen 2 ton hamsi, şölene katılanlar tarafından bir saatte tüketildi. Hamsi ikramının ardından beş çeşit dalda hamsi yemeği yarışması düzenlendi.

        Etkinliğe, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa