KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri, Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda yer alan ve Orta Doğu'da konumlanan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ve yedi emirlikten oluşan bir ülkedir.

Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri'nde ülkenin en büyük şehri Dubai'dir ve aynı zamanda başkenti de Abu Dabi'dir.

Ülkenin resmi dili Arapça'dır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Körfes ülkeleri arasında en liberal dış ticaret rejimine sahip olan ülkedir. Ülke, Monarşi ile yönetilen yedi emirlikten oluşmaktadır.

Ülkenin temel ve en önemli gelir kaynağı petroldür. 1992 yılında ülkede toplam 837 milyon petrol varil üretilmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri, petrolden hariç olarak ticarette alüminyum, inci, hurma ve kurutulmuş balık ihraç etmektedir.

İthal ettiği malların başında ise makineler, ulaşım araçları, elektrikli ve elektronik araçlar, dayanıklı tüketim malları, kimyasal maddeler, ilaç, gıda maddeleri, canlı hayvan gelir.

Sanayi alanından bakıldığında, ülkenin en önemli sanayi kuruluşları petrol arıtma tesisleridir. Ülkedeki en yaygın din ise %77'lik oranıyla İslam'dır. Azınlık dinleri olarak da %12 Hıristiyan, %4 Hindu ve diğer dinler takip ederler.

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri Haberleri