X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

GAZETE HABERTÜRK

Star Wars filminin tanıtım kampanyasının en önemli hedeflerinden biri, kadın seyirciler. Tüm dünyada farklı kuşaklardan erkek hayranlara sahip olan serinin kadın hayranlarının sayısı erkeklere oranla çok daha az.

Yeni serinin amacı bu dengesizliği gidermek ve “Star Wars”u özellikle genç kızların da severek takip etmesini sağlamak. Filmin önemli karakterlerinden biri olan Rey’i 23 yaşındaki Daisy Ridley’nin oynaması, bu stratejinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Boxoffice uzmanları, ilk 3 gün seyircisinin yüzde 40’ını kadınların oluşturduğu “Açlık Oyunları” ve “Avatar” gibi filmlerin başrollerindeki genç kadınlara dikkat çekerek “Star Wars”un da benzer bir hamle gerçekleştirdiğini düşünüyorlar. 

Yapım şirketi Disney, filmi genç kızların okuduğu dergilerde ve televizyondaki kadın programlarında tanıtmayı ihmal etmiyor.

Star Wars efsanesini yaratan George Lucas’ın kurduğu LucasFilm’i 2011 yılında bünyesine katarak serinin haklarını satın alan Disney’in yeni film “Star Wars: Güç Uyanıyor”dan 2 milyar dolar hasılat beklediği belirtildi. Ünlü bir yatırım şirketi adına çalışan analist Alexia Quadrani, Disney’in sadece bu filmin hasılatı ile Lucas Film’i satın alma maliyetinin yarısını çıkarabileceğini öne sürdü. Serinin önceki filmlerinin gişe trendlerini karşılaştıran bir başka analist Robin Diedrich ise filmin ilk hafta sonu sadece ABD ve Kanada’da 250 milyon dolar hasılat getirebileceğini, serinin önceki bölümlerinin haklarını 2020’ye kadar elinde tutan Disney’in önümüzdeki 5 yıl içinde tüm ticari ürünlerden 25 milyar dolar kadar para kazanabileceğini belirtti.

Yeni Star Wars filminin gösterim gününe 1 hafta kala Los Angeles’taki TCL Çin Tiyatrosu önünde kuyruğa giren 130 kişiden ikisi ilk gösterimden birkaç saat önce evlenmeye karar verdi. Filmin en büyük hayranlarından olduğunu söyleyen Caroline Ritter ve Andrew Porters çifti üzerinde X-Wing gemileri bulunan gelinlik ve damat kıyafetleri ile tüm şahitlerin önünde nikâh kıyacaklarını belirtti. Sinemanın müdürü Alwyn Hight Kushner, düğünde kesilecek pastanın maliyetini karşılayacaklarını ve gelini damada Darth Vader kostümlü bir kişinin teslim edeceğini belirtti. Hollywood bulvarı üzerinde bulunan tarihi tiyatro 1977 tarihli ilk Star Wars filmi “Yeni Bir Umut”un ilk galasının yapıldığı sinema olmuştu.

İngiltere’de 250 binden fazla takipçisi olan Jedi dinine katılanların sayısı yeni film öncesinde artışa geçti. Star Wars filmlerinde imparatorluk güçlerine karşı savaşan Jedi şövalyelerinin felsefesi, gerçek hayatta da bazı kesimlerin inancı haline gelmiş durumda. Filmlerdeki Jedi öğretilerinden esinlenerek 2001 yılında ilk Jedi Tapınağı’nı kuran Daniel Jones adlı İngiliz vatandaşı, günde yaklaşık 1000 kişinin kendilerine başvurduğunu ve Jedi olmak için ilk adımı attığını söyledi.

  • Mi
    Misafir
    disney ürünü bir starwars normaldir mickey mouse elinde ışın kılıcı ile filmde oynarsa şaşırmayın