X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

HABERTURK.COM

Appetite dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre yeterli dozda sarımsak tüketmek erkeklerin vücut kokusunu
değiştiriyor. Hemen telaşlanmayın! Sonuç beklentileriniz de aşacak kadar mükemmel...

Araştırmaya göre sarımsak tüketen erkeklerin vücut kokuları tüketmeyenlere göre kadınları daha çok cezbediyor. Gelelim detaylarına...



Prag'daki Charles Üniversitesi'nde bir grup erkek incelemeye alındı. Birinci gruba 12 diş sarımsağın eklendiği peynirli savdiviç yedirilirdi. İkinci grup ise sadece peynirli sandiviç tüketti. Birinci gruptaki erkeklere dedorant ve sigara kullanmamaları ve vücut kokularını etkileyecek maddelerden uzak durmaları talimatı verildi.

İki gruptaki erkeklere de 12 saat boyunca vücut kokularını toplamak için koltuk altlarına pamuk pedler yerleştirildi.

Bir hafta sonra gruplar yer değiştirdi, ama bu kez  ikinci gruptakilere daha az sarımsak eklenen peynirli savdivic verildi. Deney yeniden başlatıldı.

Her iki gruptaki erkeklerin koltuk altlarına yerleştirilen pamuk pedler ve kullandıkları yastıklar bir grup kadına koklatıldı.

Aşırı dozda sarımsak yiyen erkeklerden toplanan pedlerin kokusu kadınlar tarafından daha "hoş" ve "erkeksi olarak değerlendirdi.

Daha az sarımsak tüketen erkeklerin kokusu ise "daha az yoğun" olarak tanımlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, aşırı sarmısak tüketen erkeklerin çekiciliği 3.1 ile 2.9 arasında artar. Bu çok büyük bir fark gibi görünmese de bilim insanlarına göre kayıtlara geçecek kadar önemli ve tabiki anlamlı...

Vücut kokusunun yanında cazibesini de arttırmak isteyenler için bu araştırma ne kadar etkili olur bilinmez ama sarımsak farklı özellikleriyle de yemeklerin olmazsa olmazı...



Doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak virüslerin zararlı etkilerini önlüyor ve enfeksiyonlarla mücadelede vücuda yardımcı oluyor. Sarımsak bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede çok büyük katkı sağlıyor.  

Her iki şekilde de sarımsaklı güzel bir yemek ve ya çorba için  bir bahaneniz var. Afiyet olsun!