X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

1 Eylül 2015 itibariyle denizlerimizden kalkan av yasağı vatandaşın yüzünü güldürdü. Bol ve ucuz balık talep eden vatandaşın aksine olayın perde arkasında ise roller farklılaşırken balıkçıların hangi şartlarda çalıştığı deyim yerindeyse su yüzüne çıktı. 31 Ağustos'u 1 Eylül'e bağlayan sabah denizin yolunu tutan binlerce balıkçıdan birisi olan Şenol Çılgın 'Buraya gazeteciler sezon açılışı ve sezon kapanışı olmak üzere senede iki sefer uğrar. Balık durumları dışında halimizi hatırımızı soran, dertlerimizi dinleyen kimse olmadı. Ben burada sadece kendi şahsım için değil Türkiye'deki bütün balıkçı arkadaşlarım adına konuşuyorum' dedi.

Av mevsimi öncesi ağlar son kez onarıldı

Bizler bu kirliliğin canlı şahitleriyiz. Balıklar artık kirlilikten gelip yumurtlayamıyor. Hadi yumurtladı aşırı ve kaçak avlanmadan yumurtlardan çıkan yavrular ağlara takılıp telef oluyor. Bir on sene önce Karadeniz'de bol balık var diyebilirdim ama bir 10 sene sonrası için önlem alınmazsa Karadeniz'de balık kalmayacak.

  • Mi
    Misafir
    Balıkçılık ne demek bilirim allah yar ve yardımcınız olsun. Bu memlekette çalışan hak eden ekmeğini taştan çıkarıp didinen insanlar fakirlikten kurtulamıyor. Misal en zor işi yapan temizlikçiler, balıkçılar, inşaaatçılar, v.b en az maaşı alıyorlar bu insanlar bu mesleği yapmasalar beyaz yakalar ne yiyecekler merak ediyorum .