X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

NBC'nin haberine göre, iklim değişikliği konferansına katılmak üzere Alaska Arktikası'na giden Obama, Türk izleyicisinin de yakından tanıdığı Bear Grylss ile Kenai Dağları'ndaki Exit Buzulu'nda hayatta kalma mücadelesi verecek ve Bear Grylls'ten buzulda hayatta kalma tekniklerini öğrenecek.


Böylecek ABD Başkanı Obama doğada hayatta kalma tekniklerini öğrenen ilk ABD başkanı olacak. Beyaz Saray da Obama'nın üç günlüğüne Alaska'ya gideceğini doğruladı.


Obama bu arada iklim değişikliğinin buzullar üzerindeki etkilerine de birinci elden tanıklık edecek. ABD Başkanı'nın üç günlük hayatta kalma macerası NBC tarafından görüntülenecek ve bu yıl içinde henüz açıklanmayan bir tarihte televizyondan yayınlanacak.

Programa katılanlar doğa ile mücadele ederek modern yaşama ait şeyler olmadan hayatta kalmanın yollarını arıyor.


The Guardian gazetesi "Şimdiye kadar yönetime geçen ABD Başkanlarının yaptığı hen tehlikeli aktivite Golf arabası sürmek oldu. Böyle bakınca Obama  bu programla birlikte cesaretini de göstermiş olacak" ifadesini kullandı.



Obama'nın  programa katılacağı bilgisinin doğrulanmasının ardından ABD medyasında espriler yapılmaya başladı bile. Sosyal medyada da Obama'nın korumalarının Alaska'da onu vahşi ayılardan nasıl koruyacağına dair espriler yapılıyor.


Türkiye'de "Ayı Grylls" olarak da tanınan maceracı İngiliz, daha önce de Kate Winslet, Ed Helms, Kate Hudson, Channing Tatum ve Hızlı ve Öfkeli filminin başrol oyuncusu Michele Rodriguez gibi Hollywood yıldızlarıyla vahşi doğa koşullarına karşı mücadele vermişti.

— Running Wild (@RunningWildwBG) August 18, 2015

— Michelle Rodriguez (@MRodOfficial) August 11, 2015

— UK Prime Minister (@10DowningStreet) August 7, 2015

— Running Wild (@RunningWildwBG) July 10, 2015


Michele Rodriguez, Ayı Grylls ile yaşadığı çöl macerasında kendi sidiğinde pişirdiği bir fareyi yemek zorunda kalmıştı.
Oscar ödüllü Kate Winslet ise Galler dağlarında öğle yemeği olarak solucan yemişti.


Yıllar önce efsane programının bir benzeri Türkiye'de de yapılmıştı. Doğa eğitmeni Serdar Kılıç Türkiye'nin dört bir yanına giderek farklı iklim koşullarında hayatta kalma tekniklerini gösteriyordu.

  • Mi
    Misafir
    Guzel