X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

Kaptan Amerika (2015/1941)

Marvel Comics tarafından 1941 yılında yaratılan bir çizgi roman karakteridir. Daha sonra 2011 yılında filmi yapılmıştır. Steven Rogers'ın süper kahraman oluşunu anlatır.

 Karadul (2015/1964)

Stan Lee, Don Rico ve Don Heck tarafından 1964 yılında yaratılan bir çizgi roman karakteridir.  2010 yılında Iron Man 2 filmi ile ilk defa izleyici karşısına çıkmıştır.

 Hawkeye (2015/1964)

Hawkeye (Şahingöz) yıllar önce Türkiye'de Marvel çizgi roman yayınları tarafından yayınlanan Kaptan Amerika adlı çizgi romanda Kaptan Amerika'nın en yakın yardımcısı ve öğrencisi olarak yer almıştır. Hawkeye (Şahingöz) yıllar önce Türkiye'de Marvel çizgi roman yayınları tarafından yayınlanan Kaptan Amerika adlı çizgi romanda Kaptan Amerika'nın en yakın yardımcısı ve öğrencisi olarak yer almıştır. Ünlü Marvel Comics firmasının yine ünlü kurucusu Stan Lee ve Don Heck tarafından tasarlanan Kaptan Amerika okuyucular tarafından çok beğenilmiştir. Şahingöz ayrı bir çizgi roman olarak Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanmaktadır

 Hulk (2015/1962)

Marvel Comics adlı çizgiroman üreticisinin ortaya çıkardığı bir hayali kahramandır. Stan Lee ve Jack Kirby tarafından oluşturulmuştur. İlk defa The Incredible Hulk (Mayıs 1962) adlı bölümde görülmüştür. 2003 yılında the hulk adlı film yapılmıştır.bu hulk'un ilk sinema filmidir. ang lee'nin yönettiği filmde eric bana, jennifer connelly, sam elliott, nick nolte, josh lucas rol almıştır.

Iron Man (2015/1963)

Stan Lee ve kardeşi Larry Lieber tarafından yaratılmış bir karakter olarak, çizgi roman dünyasındaki kariyerine 1963'te Tales of Suspense #39 ile başlar. İlk başlarda anti-komünist bir kahramandır ve Vietnamlı ajanlarla savaşır, ancak Lee daha sonra bu kararından pişmanlık duyacaktır. 2008 yılında Jon Favreau'nun yönetmenliğinde filmi yapılmıştır.

Nick Fury (2015/1963)

Marvel Comics tarafından yaratılmış bir kurgusal karakter. S.H.I.E.L.D. adlı istihbarat örgütünün başkanıdır. Tek gözü kör olduğu için kapalıdır. Bütün Marvel kahramanlarıyla iletişimi vardır. Yenilmezler filminde görülmektedir.

 Quicksilver (2015/1964)

Marvel Comics tarafından çizilmiş, Kötü Mutantlar Kardeşliği (Brotherhood of Evil Mutants) üyesi bir kahramandır. Beyaz saçlı, genellikle mavi veya yeşil kıyafet giyen ve aşırı hızlı bir karakterdir. Kız kardeşi Wanda Maximoff namı diğer Scarlet Witch, babası Erik Lehnsherr ki bildiğimiz adıyla Magneto'dur. Filmlerde ilk Captain America 2: The Winter Soldier filminde jenerik sonrası gözükmüştür. 

 Scarlet Witch (2015/1964)

Scarlet Witch , Marvel Comics tarafıdan 1964 yılında yaratılan hayali bir karakterdir. Farklı çizgi romanlarda, ara sıra, süper kötü olarak rol alır. Asıl adı Wanda Maximoff 'tur.

 Thor (2015/1968)

1968’de yayınlanan Avengers #54’te “Crimson Cowl” adıyla ortaya çıkan karakterin sureti son panelde gözükür, ismi ise bir sonraki sayıda verilir. Thor, 2011 ADB süper kahraman filmi ve Marvel Cinematic Universe tarafından yayınlanan dördüncü filmidir.