Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yenibosna'da metrobüse binmek için kuyruğa giriş kuyruğu
        • 1

          İzdiham kareleriyle hafızalara kazınan metrobüste yolculuk çilesi bitmek bilmiyor. Defalarca HT İstanbul sayfalarına manşet olan metrobüs hattı yolcularına saç baş yoldurmaya devam ediyor.

        • 2

          Her gün bir milyona yakın yolcuya hizmet veren hattın duraklarında yaşanan yoğunluğun daha da arttığı görülüyor. Beylikdüzü- Söğütlüçeşme arası 52 km uzunluğunda. Toplam durak sayısı 44.

        • 3

          HER SAAT İZDİHAM

          Minibüs, otobüs ve metro duraklarının bulunduğu önemli aktarma noktalarından geçen hat haliyle İstanbulluların vazgeçilmezi. Bu nedenle sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların akınına uğruyor.

        • 4

          Sadece sabah ve akşam değil artık neredeyse günün her saatinde metrobüsler tıklım tıklım dolu oluyor. Metrobüs hattındaki yoğunluk ağırlıklı olarak ana duraklar ile aktarma istasyonlarının bulunduğu duraklarda yaşanıyor. Vatandaşlar tam anlamıyla çile çekiyor. Oturarak seyahat ise ayrı bir zaman ve sabır istiyor.

        • 5

          Bunun için vatandaşların kendilerince oluşturduğu sıraya girmeniz gerekiyor. Metrobüs kapılarına denk getirilen bu kuyrukta beklemeye razı olanlar koltuğu kapıyor. Ama bunun için uzun kuyrukları göze almanız gerekiyor. Vatandaşlar metrobüse binmek için dakikalarca beklemek zorunda kalırken, oluşan yoğunluk nedeniyle metrobüsten inen vatandaşlar da duraktan çıkmakta güçlük çekiyor.

        • 6

          Bu durum özellikle ana durak ve aktarma istasyonlarında hemen her gün istisnasız yaşanan bir görüntü. Ancak dün sabah Yenibosna’da çekilen izdiham görüntüleri artık oturmak için oluşturulan kuyrukların bile ötesine geçildiğini gösterdi. Durakta öyle kalabalık vardı ki metrobüse kuyruğuna girmek için bile üstgeçitte ikinci bir kuyruk oluştu.

        • 7

          İşlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar, metrobüse ulaşmak için adım adım ilerleyip dakikalarca üstgeçitte beklemek zorunda kaldı. Oluşan yoğunluk nedeniyle metrobüsten inen vatandaşlar da duraktan çıkmakta güçlük çekti.

        • 8

          Benzer bir durum da aynı saatlerde Uzunçayır metrobüs durağında yaşandı. Altgeçit ve merdivenlerde oluşan insan seli saatlerce sürdü.

        • 9

          Üstgeçitte kuyrukta bekleyenler adım adım ilerleyip dakikalar sonra bir de metrobüse binme kuyruğuna giriyor. Yolcular, işte bu insan selini cep telefonlarıyla görüntüledi.

        • 10

          BEYAZ MASA'DAN YANIT

          HT İstanbul'un dikkat çektiği metrobüs istasyonundaki kuyruğa ilişkin İBB Beyaz Masa'dan yanıt geldi. Açıklamada "Yenibosna Metrobüs üst geçidi ile ilgili gerekli UTK kararı alınmıştır" denilerek, istasyon ve çevresinin revize edilmesinin planlandığı belirtildi.

        • 11
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa